Καλύτερη συνεργασία μεταξύ Δικαιοσύνης και ΠροΠο

Καλύτερη συνεργασία μεταξύ Δικαιοσύνης και ΠροΠο

Στόχος η ενίσχυση του επιπέδου συνεργασίας των υπηρεσιών

Προγραμματική συμφωνία με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου συνεργασίας των υπηρεσιών, υπεγράφη ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η συμφωνία συνεργασίας  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-το συντονισμό δράσεων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων,

-το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελετών συμβουλευτικών δράσεων,

-την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων και

-την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και τη αναβάθμιση της σχεδιαζόμενης και εφαρμοζόμενης πολιτικής. Τόσο οι Υπουργοί, όσο και οι Γενικοί Γραμματείς υπογράμμισαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων και δεσμεύτηκαν πως η επικοινωνία στα κοινά πεδία ευθύνης θα συνεχιστεί.

«Με τη σημερινή συμφωνία οικοδομούμε ακόμη έναν όροφο στη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη», τόνισε ο  κ. Φυτράκης, κατά την τελετή υπογραφής. Όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις στο κράτος για το κοινό καλό, μπροστά μάλιστα και στις σύγχρονες προκλήσεις.

Ο κ. Αναγνωστάκης από την πλευρά του, εξήρε τη σημασία της υπογραφής της συγκεκριμένης Συμφωνίας, τονίζοντας την αξία στήριξης και ενίσχυσης της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «μείζων στόχος είναι η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων,καθώς υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για να διεκδικήσουμε από κοινού χρηματοδοτήσεις προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας».

Σημειώνεται ότι η σμφωνία υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Πρόεδρο  Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α.,Παναγιώτη Τσάκωνα. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας παρέστησανεπίσης, ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Βασίλειος Γκρίζης, καθώς και ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΚΕ.ΜΕ.Α. Παναγιώτης Τρυφιάτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network