Καμένα Βούρλα: Εντοπίστηκε το ζευγάρι των Άγγλων που είχε χαθεί στο βουνό

Καμένα Βούρλα: Εντοπίστηκε το ζευγάρι των Άγγλων που είχε χαθεί στο βουνό
lamiareport.gr

Μετά από τρεις και πλέον ώρες αναζήτησης το ζευγάρι των Αγγλων που είχε χαθεί στο βουνό πάνω από τα Καμένα Βούρλα εντοπίστηκε.

Περισσότερο από 3 ώρες αναζητούσε η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και πυροσβέστες από την Φθιώτιδα, ένα ζευγάρι Άγγλων τουριστών που χάθηκαν στο βουνό πάνω από τα Καμένα Βούρλα. Η αναζήτηση άρχισε στις 5:30 το απόγευμα της Κυριακής (17/10) όταν ενημέρωσαν το “112”, ενώ κρατούσαν συνεχώς επαφή με τους ανθρώπους που αναζητούσαν.

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ οι 2 ομάδες της 7ης ΕΜΑΚ μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν σε μία απόκρημνη ορεινή περιοχή καθώς οι δυο τους ήταν εγκλωβισμένοι μέσα σε βράχους και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πάνω από μισή ώρα χρειάστηκαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να τους οδηγήσουν με ασφάλεια από το συγκεκριμένο βραχώδης σημείο στο μονοπάτι. Όπως αναφέρεται είναι καλά στην υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται στα Καμένα Βούρλα χάνουν τον προσανατολισμό τους όταν βρίσκονται στο βουνό. Όμως, τα περισσότερα από τα μονοπάτια στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σήμανση και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version