Καμμένος: "Ο πιλότος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος"

ΕΠΣΕΣ ΜΙΡΑΖ ΤΗς ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ  ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ--EUROKINISSI
ΕΠΣΕΣ ΜΙΡΑΖ ΤΗς ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ--EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μέσω twitter επιβεβαιώνει ότι ο πιλότος του Mirage 2000 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου είναι νεκρός

Νεκρός είναι ο πιλότος του Mirage 2000-5 που κατέπεσε λίγο μετά τις 12, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter, του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος έγραψε "Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ".

Σε ανακοίνωσή του ΓΕΑ νωρίτερα, δινόταν η είδηση πως “Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πιλότος είχε απογειωθεί από την Σκύρο και την 331 Μοίρα ως ο δεύτερος του σχηματισμού προκειμένου να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά στο Βόρειο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει εμπλοκή σύμφωνα πηγές του ΓΕΑ, καθώς τα τουρκικά μαχητικά είχαν ήδη αποχωρήσει από το FIR Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μιράζ 2000, Άμυνα, Καμμένος, Γιώργος Μπαλταδώρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πτώση Mirage στη Σκύρο: Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία - Νεκρός ο 34χρονος πιλότος

Πτώση Mirage 2000-5: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

Mirage 2000-5: Το μαχητικό που είναι από τα ισχυρότερα "χαρτιά" της Πολεμικής Αεροπορίας

SHARE:

24Media Network