Καμπαγιάννης: Συνειδητή στρατηγική κωλυσιεργία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο
Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο EUROKINISSI

Στόχος των χρυσαυγιτών είναι να περάσουν οι εκλογές χωρίς να έχουν αρχίσει οι απολογίες τους και να μη δει ο κόσμος τον Μιχαλολιάκο στο εδώλιο, εκτιμά ο δικηγόρος Θ. Καμπαγιάννης.

Συνειδητή στρατηγική κωλυσιεργία καταλογίζει -μέσω του News 24/7 στους 88,6 και της εκπομπής "Καλημέρα, όλη μέρα" με τους Ζηνοβία Σαπουνά και Κώστα Παπαγεωργίου στους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της πολιτικής αγωγής στην επίμαχη δίκη.

Σημείωσε ότι πλέον η δίκη γίνεται σχεδόν καθημερινά και επομένως οι χρυσαυγίτες θα έπρεπε να θέλουν να ολοκληρωθεί άμεσα εφόσον δηλώνουν κιόλας "όμηροι" αυτής της κατάστασης. «Το αντίθετο (συμβαίνει) όμως. Χθες εξετάστηκε μισός μάρτυρας, ένας που εκκρεμούσε από την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν ήρθαν οι μάρτυρες που είχαν δηλώσει και το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, στόχος είναι να περάσουν οι εκλογές χωρίς να έχουν αρχίσει οι απολογίες τους και να μη δει ο κόσμος τον Μιχαλολιάκο στο εδώλιο. «Θα κληθούν να λογοδοτήσουν όμως, εκτός κι αν ακολουθήσουν το δρόμο της σιωπής και της απουσίας» πρόσθεσε ο κ. Καμπαγιάννης.

Χαρακτήρισε επίσης ατυχή τη δήλωση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, σύμφωνα με τον οποίο οι υποθέσεις της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να διαχωριστούν.

«Διαχωρισμός των υποθέσεων θα είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί η εγκληματική οργάνωση. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ δεν έχει έρθει ποτέ στη δίκη ούτε έχει ζητήσει να ενημερωθεί. Εμείς τον καλούμε να έρθει» σχολίασε ο κ. Καμπαγιάννης.

Προέβλεψε τέλος ότι οι κατηγορούμενοι θα απολογούνται το καλοκαίρι μετά από 4 χρόνια που κρατά η δίκη. «Μπαίνουμε στη τελευταία φάση και εκτιμώ ότι έως το τέλος του 2019 θα έχει βγει η απόφαση» τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Δίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρυσή Αυγή: Αυξάνονται οι μέρες δίκης σε 15 το μήνα

Παπαδάκης για δίκη Χρυσής Αυγής: Ικανοποίηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας

Yπ. Δικαιοσύνης: Ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής

SHARE: