Καπραβέλος: “Ολέθρια τα αποτελέσματα της μεταλλάξης αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα”

Καπραβέλος: “Ολέθρια τα αποτελέσματα της μεταλλάξης αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα”
Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας EUROKINISSI

Ο Νίκος Καπραβέλος εξέφρασε την ανησυχία του για τον διπλασιασμό θανάτων από κορονοϊό και προειδοποίησε πως θα μπούμε με "βαριά εικόνα" στον Σεπτέμβριο. Τι είπε για τον πρώτο θάνατο από οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο γιατρός και διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, για την έξαρση του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, γιατί η κατάσταση ξεφεύγει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας, που από μονοψήφιος πλέον είναι διψήφιος, γύρω στους 20 ημερησίως. Πρόσθεσε πως στα νοσοκομεία η εικόνα είναι ανησυχητική για το καλοκαίρι, καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή.

Πρότεινε να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν “τα κύρια όπλα μας”, δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια, τονίζοντας ξανά πως ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ ψηλός.

“Φοβάμαι ότι το καλοκαίρι, η μετάλλαξη αυτή δεν είναι ικανή να μας προκαλέσει έκρηξη του στυλ 100 κρούσματα τη μέρα, όμως θα παραταθεί και τα αποτελέσματά της θα είναι ολέθρια“, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος.

“Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα”, πρόσθεσε και υπογράμμισε πως θα μπούμε στον Σεπτέμβριο με “βαριά εικόνα”.

Καπραβέλος για οξεία ηπατίτιδα: “Να μην ανησυχούν οι γονείς”

Αναφορά με την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά και τον πρώτο θάνατο που είχαμε στη χώρα μας, ο κ. Καπραβέλος ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός, συμβουλεύοντας τους γονείς να μην ανησυχούν.

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα