Καρέ – καρέ η έφοδος Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο με λεωφορείο

Καρέ – καρέ η έφοδος Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο με λεωφορείο

Οι δράστες κινήθηκαν με αστικό λεωφορείο στο σημείο, όπως φαίνεται και από σχετικό βίντεο που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο με τις πράξεις τους - Από την γύρω περιοχή προσήχθησαν τέσσερα άτομα για τα οποία δεν προέκυψε τελικά τίποτα και αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις ύποπτοι που προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ, μετά την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα που σημειώθηκε σε βάρος του τουρκικού Προξενείου, επί της οδού Βασιλέως Παύλου 22, στο Ψυχικό.

Οι ύποπτοι εξετάστηκαν και αφού δεν προέκυψε τελικά τίποτα σε βάρος τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Το περιστατικό προκάλεσε και την αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η ρίψη χρωμάτων, στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 15 μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν μπογιές εναντίον του κτιρίου του τουρκικού Προξενείου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Λίγο αργότερα, μέλη του «Ρουβίκωνα», «ανέβασαν» σχετική ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ως λόγο της επίθεσης επικαλέστηκαν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Αφρίν της Συρίας.

Μάλιστα, σε σχετικό βίντεο που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν αστικό λεωφορείο για την μεταφορά τους στο σημείο, φορούσαν φωσφοριζέ γιλέκα και αφού αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί ως στατική δύναμη φρουράς, πέταξαν μπογιές με τα χρώματα της κουρδικής σημαίας εναντίον του κτιρίου του Προξενείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι «Ρουβίκωνες» ήταν υπεύθυνοι και την αντίστοιχη επίθεση σε βάρος της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου, τον Ιούλιο του 2016, κάτι που είχε προκαλέσει την οργή της τουρκικής κυβέρνησης και από τότε ζητούσαν οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μεταξύ πολλών άλλων, οι «Ρουβίκωνες» έχουν πράξει αντίστοιχες επιθέσεις που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την χώρα μας, στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό τον περασμένο Δεκέμβριο και στην Πρεσβεία της Ισπανίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα