Τέλος ο “γολγοθάς” για χιλιάδες καρκινοπαθείς: Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων από ιδιωτικές κλινικές

Τέλος ο “γολγοθάς” για χιλιάδες καρκινοπαθείς: Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων από ιδιωτικές κλινικές
Αντικαρκινικά φάρμακα Eurokinissi

Τέλος στην ταλαιπωρία περίπου δύο χιλιάδων ασθενών με καρκίνο αναμένεται να δώσει η χορήγηση των ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από ιδιωτικές κλινικές, καθώς μέχρι σήμερα οι ασθενείς έπρεπε να περιμένουν στις ουρές, για να λάβουν το σκεύασμά τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.​

Δωρεάν θα διατίθενται ακριβά ογκολογικά φάρμακα από ιδιωτικές κλινικές, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων καρκινοπαθών, που έπρεπε να περιμένουν στις ουρές για να τα παραλάβουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Ένα κομμάτι της ταλαιπωρίας εξαλείφεται, μειώνονται οι ουρές της ντροπής», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, στο εξής, υπάλληλοι των κλινικών θα εξουσιοδοτούνται από τον ασθενή να λαμβάνουν εκ μέρους του τα απαραίτητα σκευάσματα και ο ασθενής θα πηγαίνει κατευθείαν στην κλινική για να κάνει τη θεραπεία του.

Το μέτρο αποτιμάται ως θετικό από τους ασθενείς, που ωστόσο επισημαίνουν και το θέμα των ελλείψεων που υπάρχουν. Σε πρώτη φάση επωφελούνται 2000 ασθενείς στην Αθήνα, το μέτρο θα επεκταθεί άμεσα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα