Καρκινοπαθής χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα

Καρκινοπαθής χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα

Καρκινοπαθής χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα, μετά τη δικαστική απόφαση

Εξηντάχρονος δανειολήπτης από το Αλιβέρι, ο οποίος είναι και καρκινοπαθής και πατέρας ανήλικου παιδιού, χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα. 

Σοκ έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου, στη Χαλκίδα, με την οποία ο 60χρονος κάτοικος Αλιβερίου χάνει το σπίτι του για χρέη σε τράπεζα.

Πρόκειται για καρκινοπαθή, ο οποίος μάλιστα έχει υποστεί πρόσφατα χειρουργική επέμβαση αλλά και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο πάσχει από χρόνια πάθηση.

Ο 60χρονος δανειολήπτης επιπλέον αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ από το 2011 έχει καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους είχε δικαιωθεί στο πρώτο δικαστήριο που είχε γίνει, χρησιμοποιώντας και τις διατάξεις του νόμου "Κατσέλη" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Η τράπεζα όμως έκανε έφεση και η καινούργια δικαστική απόφαση αναίρεσε όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα το σπίτι του 60χρονου να βγει στο "σφυρί".

Η τοπική κοινωνία ήδη αντιδρά και ειδικά οι πρώην συνάδελφοι του, από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Εύβοιας, οι οποίοι διοργανώνουν διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Από το σωματείο μετάλλου Ν. Ευβοίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση

"Οι τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.

Μετά από τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, τις περικοπές και τη διάλυση παιδείας – υγείας – πρόνοιας, σειρά παίρνουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών μας.

Ήδη ετοιμάζουν σχετικό νομοσχέδιο αλλά απ’ ότι φαίνεται και από την περίπτωση του συναδέλφου δεν περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος!!!

Να σταματήσει τώρα ο πλειστηριασμός του σπιτιού του συναδέλφου, καθώς και κάθε πλειστηριασμός εργατικών – λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα ότι αφορά την 1η κατοικία.

Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την οργάνωσή μας.

Για το λόγο αυτό καλούμε σε σύσκεψη για να οργανώσουμε τη δράση μας απέναντι σε κάθε πλειστηριασμό που μεθοδεύεται και αφορά τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες.

Ελάτε να συζητήσουμε πως θα τους σταματήσουμε.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών."

Κανένας πλειστηριασμός.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΣΤΙΣ 19:00μμ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ"

Πηγή: eviablogspot.gr

SHARE:

24Media Network