Καστοριά: ΝΟΤΑΜ για το αεροδρόμιο “Αριστοτέλης” – Ποιες πτήσεις επιτρέπονται

Καστοριά: ΝΟΤΑΜ για το αεροδρόμιο “Αριστοτέλης” – Ποιες πτήσεις επιτρέπονται
Αεροδρόμιο Καστοριάς Eurokinissi

ΝΟΤΑΜ με περιορισμούς επιβατών από και προς το αεροδρόμιο της Καστοριάς εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Τι ισχύει -τουλάχιστον- μέχρι τις 4 Νοεμβρίου.

Σε καθεστώς lockdown βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η Καστοριά, η οποία αναβαθμίστηκε στο επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Κατόπιν τούτου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) εξέδωσε νέα αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο “Αριστοτέλης” της πόλης.

Η νέα NOTAM, θα έχει ισχύ ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 και εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19.

Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights). Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς “Αριστοτέλης” εξαιρούνται οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), αλλά και πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα