Καταγγελία 19χρονης: Σε διαθεσιμότητα ήταν ο αστυνομικός που φέρεται να την εξέδιδε-Δεν την αφήνουν να δει τους δικηγόρους της

Καταγγελία 19χρονης: Σε διαθεσιμότητα ήταν ο αστυνομικός που φέρεται να την εξέδιδε-Δεν την αφήνουν να δει τους δικηγόρους της
Περιπολικό της Αστυνομίας. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 19χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι την εξέδιδε αστυνομικός. Ο εν λόγω βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα (για άλλες πράξεις) και ανακρίνεται.

Αστυνομικός ο οποίος βρίσκεται ήδη σε διαθεσιμότητα, εξετάζεται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από την καταγγελία 19χρονης κοπέλα , σύμφωνα με την οποία την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε στην Ηλιούπολη όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από πολίτες λέγοντας ότι δραπέτευσε από το σημείο που την κρατούσε ο αστυνομικός, ο οποίος την απειλούσε και την εξέδιδε.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που προσήγαγε τον αστυνομικό μετά από υπόδειξη της 18χρονης, ο οποίος ανακρίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη παραπεμφθεί στα Πειθαρχικά Συμβούλια με το ερώτημα της απόλυσης, για άλλη υπόθεση.

Οι δικηγόροι της κοπέλας δεν είχαν καμία επαφή με την πελάτισσά τους μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Η Αντωνία Λεγάκη, που παραμένει έξω από το Εσωτερικών Υποθέσεων, επικοινώνησε με τους αστυνομικούς και ξεκαθάρισε ότι εφόσον η κατάθεση της κοπέλας έχει τελειώσει, είναι ελεύθερη. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν ότι πράγματι η κατάθεση έχει τελειώσει, συμπλήρωσαν όμως ότι συνεχίζεται η προανάκριση.

Η κα Λεγάκη ξεκαθάρισε ότι η περαιτέρω παραμονή της κοπέλας στο Εσωτερικών Υποθέσεων (με τους μώλωπες από τα χτυπήματα στο πρόσωπο) συνιστά βασανιστήριο. “Αυτό είναι έγκλημα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στην Ελλάδα του 21ου αιώνα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο χώρο έχουν ήδη μεταβεί αλληλέγγυοι οι οποίοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση της 19χρονης και τη διακομιδή της σε νοσοκομείο.

Λίγο μετά τις 12:30 και ενώ οι δικηγόροι είχαν την ενημέρωση ότι τελικά θα την έβλεπαν, αυτοκίνητο της αστυνομίας πήρε την κοπέλα και τη μετέφερε προς άγνωστη, μέχρι στιγμής, κατεύθυνση!

Το ιστορικό

Η νεαρή, ηλικίας 19 ετών, φέρεται να διέφυγε το Σάββατο από το διαμέρισμα και να κατέφυγε σε γειτονική καφετέρια σε εργαζόμενη της οποίας αφηγήθηκε την περιπέτειά της.

H εργαζόμενη, αφού έμαθε από την 19χρονη ότι ο άνδρας ήταν αστυνομικός (!) φρόντισε να ενημερώσει τις αρχές ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε για το περιστατικό και η φεμινιστική οργάνωση Witches Of The South.

Από εκεί και πέρα αρχίζει μία περιπέτεια την οποία αφήγηθηκε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη στον ιστότοπο The Press Project. Σύμφωνα με τη δικηγόρο “το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον έχουν συλλάβει, τον έχουν “προσαγάγει” παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα”.

Εν τέλει η κοπέλα, αν και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα, διακομίστηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Λεωφόρο Κηφισίας αφού ο φερόμενος ως θύτης είναι αστυνομικός.

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με την κα Λεγάκη η οποία μας είπε τα εξής: “Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι έξω από το Εσωτερικών Υποθέσεων μαζί με το συνάδελφο κ. Μυκονιάτη. Περιμένω να με ειδοοποιήσουν να μπω. Το κορίτσι καταθέτει, αυτό μαθαίνουμε”.

Εχει σημασία αυτό το τελευταίο γιατί από την κοπέλα δεν είχαν πάρει γραπτή κατάθεση οι αστυνομικοί στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης όπου αρχικά μεταφέρθηκε.

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου πάντως στους δύο δικηγόρους δεν είχε ακόμα επιτραπεί να δουν την κοπέλα. Η 19χρονη κατέθετε με τα χτυπήματα στο πρόσωπο και χωρίς να έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα