Καταγγελία Δημάρχου Πόρου: Μετά την τραγωδία τοποθέτησαν τα καλώδια 22 μέτρα πιο χαμηλά

Καταγγελία Δημάρχου Πόρου: Μετά την τραγωδία τοποθέτησαν τα καλώδια 22 μέτρα πιο χαμηλά
Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Eurokinissi

Χαμηλότερα τοποθετήθηκαν τα καλώδια ηλεκτροδότησης μετά την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος και για τη ναυσιπλοΐα - Την Τρίτη προγραμματίζονται εργασίες αποκατάστασης του δικτύου που θα συνοδεύονται από διακοπές ρεύματος.

Χαμηλότερα κατά 22 μέτρα τοποθετήθηκαν τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν τον Πόρο, μετά την τραγωδία με τη συντριβή του ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

«Πρέπει να ενημερώσω ότι τα εναέρια καλώδια έχουν τοποθετηθεί περίπου 22 μέτρα πιο χαμηλά σε σχέση με πριν. Βρίσκομαι σε αναμονή επίσημης ενημέρωσης για τις ενέργειες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να περάσουν το δίαυλο σκάφη με πολύ ψηλά κατάρτια και φυσικά ελικόπτερα» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

Το Σάββατο ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ο Δήμος Πόρου ενημέρωνε για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί, αλλά και επισήμαινε εκ νέου το πρόβλημα με το ύψος στο οποίο τοποθετήθηκαν τα εναέρια καλώδια ανάμεσα σε Γαλατά και Πόρο. Ο Δήμος Πόρου γνωστοποιεί ότι την ερχόμενη Τρίτη 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης του δικτύου προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα και σημειώνει ότι λόγω αυτών θα σημειωθούν διακοπές ρεύματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Πόρου:

«Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το νησί του Πόρου, η πρώτη από 04:00 έως 05:00 τα ξημερώματα και η δεύτερη από 15:00 έως 16:00 το απόγευμα.

Οι συγκεκριμένες διακοπές είναι απαραίτητες προκειμένου το δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού να συνδεθεί (και αποσυνδεθεί) με γεννήτριες που έχει εγκαταστήσει ο ΔΕΔΔΗΕ στο Κ.Ε. Πόρος, ώστε το χρονικό διάστημα από 05:00 έως 15:00 να μπορέσουν να εκτελεστούν οι εργασίες ανύψωσης των καλωδίων στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά, οι οποίες ατυχώς δεν έγιναν την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Κατά το διάστημα αυτό επαναλαμβάνεται η παράκληση να αποφευχθεί η χρήση συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα, καθώς και να γίνει χρήση γεννητριών από όσα κτήρια, καταστήματα και ξενοδοχεία διαθέτουν τέτοιες.

Ο Δήμος τονίζει ότι οι ανωτέρω ώρες διακοπής, καθώς και η διαβεβαίωση ότι οι γεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στο νησί είναι ικανές να σηκώσουν το σύνολο των αναγκών ηλεκτροδότησής του, προέρχονται από επίσημη ενημέρωση που έλαβε από τον ΔΕΔΔΗΕ την Παρασκευή 23.8.2019.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα