Καταγγελία δύο δικηγόρων για αστυνομική βία σε βάρος τους – Διατάχθηκε έρευνα

Καταγγελία δύο δικηγόρων για αστυνομική βία σε βάρος τους – Διατάχθηκε έρευνα
Eurokinissi

Δύο δικηγόροι καταγγέλλουν πως τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά την διάρκεια ελέγχου που τους έγινε από αστυνομικούς στην Πλατεία Εξαρχείων έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας με αφαίρεση ακόμα και του ρουχισμού τους.

Την αντίδραση της Αστυνομίας προκάλεσε η καταγγελία δύο δικηγόρων μέσω του προέδρου του ΔΣΑ, πως τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά την διάρκεια ελέγχου που τους έγινε από αστυνομικούς στην Πλατεία Εξαρχείων έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας τόσο κατά τον έλεγχο όσο και κατά την προσαγωγή τους στο Α.Τ. Εξαρχείων, με αφαίρεση ακόμα και του ρουχισμού τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρει: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων δύο ημεδαπών σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 3-9-2022 στην πλατεία Εξαρχείων».

Η επιστολή του προέδρου του ΔΣΑ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός στην επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρει την καταγγελία των δύο δικηγόρων ζητώντας, παράλληλα, τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Ο κ. Βερβεσός κοινοποίησε στον κ. Θεοδωρικάκο την αναφορά των δύο δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών». Μάλιστα, στην αναφορά των δύο δικηγόρων επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο κ. Βερβεσός ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων»
 

https://www.news247.gr/download/7918//189000/vervesos.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα