Καταγγελία - σοκ: Παπάς ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία

Εικόνα από εκκλησία
Εικόνα από εκκλησία GLOMEX

Σοκαρισμένο και ανάστατο ένα ολόκληρο χωριό στην Κέρκυρα. Μήνυση έχουν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας.

Αναταραχή έχει προκληθεί σε χωριό της Κέρκυρας, μετά την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια ενός 16χρονου κοριτσιού για ασέλγεια από τον ιερέα της ενορίας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι γονείς, το παιδί φέρεται να έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεών του την τελευταία πενταετία, δηλαδή απ' όταν ήταν 11 ετών. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πριν λίγες μέρες πιάστηκαν στα χέρια συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης και του 60χρονου ιερέα.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Κέρκυρας, η εκμετάλλευση οποιοδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη, ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους, δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.

"Η μητρόπολη έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία. Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιερά μητρόπολη Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντων Νήσων.

Μετά από αυτά, ο παπάς δεν εμφανίστηκε ξανά στην ενορία και φέρεται να έχει φύγει από το νησί.

SHARE:

24Media Network