Καταγγελίες για εμπρησμό. Μάχη με τις φλόγες όλη νύχτα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

Καταγγελίες για εμπρησμό. Μάχη με τις φλόγες όλη νύχτα σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

Έσπερναν φωτιές όλη τη νύχτα στην Αμφίκλεια. Μεγάλες καταστροφές στον Ορχομενό

Από φωτιά σε φωτιά έτρεχαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα και την Βοιωτία καθώς ενώ προσπαθούσαν να ελέγξουν τη μια, ξεσπούσε σε κοντινή απόσταση δεύτερη φωτιά. Όλη τη νύχτα και ιδιαίτερα από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι το πρωί ήταν ένας εφιάλτης, ωστόσο όμως λίγο μετά τις 9 το πρωί όλες οι πύρινες εστίες βρίσκονται υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή, τραγικός είναι ο απολογισμός στην περιοχή του Ορχομενού καθώς από χθες το μεσημέρι μέχρι χθες το βράδυ καταστράφηκαν αρκετές εκτάσεις χωρίς όμως οι καταστροφές να επεκταθούν σε κατοικημένες περιοχές.

Σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Ορχομενού, γίνονται πτήσεις εναέριων μέσων σβήνοντας και τις τελευταίες εστίες, ενώ την ίδια στιγμή τραγικός είναι ο απολογισμός σύμφωνα με τις περιγραφές του δήμαρχου Λουκά Υπερήφανου. «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», σημειώνει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι « η πυροσβεστική μπόρεσε να περιορίσει έγκαιρα τη φωτιά πριν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες το μεσημέρι που εξερράγη φωτιά πήρε αμέσως τρομακτικές διαστάσεις και στην περιοχή συγκεντρώθηκαν δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα. Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ ο δήμαρχος Ορχομενού ζήτησε να αποσταλούν άμεσα κλιμάκια καταγραφής των ζημιών οι οποίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Για καθαρό εμπρησμό μιλούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τις 7 πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί. «Μια φωτιά τρέχαμε να σβήσουμε άλλες δύο εμφανίζονταν σε διάφορες περιοχές. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο, εμπρησμός είναι», σημειώνει με βεβαιότητα ο δήμαρχος της περιοχής κ. Γιώργος Γώγος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πύρινος εφιάλτης στο συγκεκριμένο δήμο ξεκίνησε χθες το απόγευμα με μια φωτιά στο χωριό Μόδι την οποία πρόλαβαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σβήσουν πριν πάρει έκταση. Αμέσως μετά υπήρξε μια μικρότερη φωτιά στην Αμφίκλεια που επίσης πρόλαβαν να σβήσουν οι πυροσβέστες αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου. Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε νέα φωτιά στο χωριό Μόδι η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα «οι φλόγες φαίνονταν από την Λιβαδειά», όπως σημειώνουν οι πυροσβέστες. Πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και την Φωκίδα μπόρεσαν πολύ γρήγορα να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν αυτή πάρει έκταση. Εκείνη την ώρα και ενώ οι πυροσβέστες βρίσκονταν σ' αυτό το μέτωπο της φωτιάς, 6 χιλιόμετρα μακριά, στους Ξυλικούς ξέσπασε νέα πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή με συνέπεια οι δυνάμεις κατάσβεσης να τρέχουν να προλάβουν και εκεί. Και ενώ οι άντρες της πυροσβεστικής προσπαθούσαν να ανασυνταχθούν ξέσπασαν άλλες τρεις μικρότερες φωτιές στην περιοχή της Αμφίκλειας και άλλη μια 5 χιλιόμετρα δυτικά στο Πολύδροσο Φωκίδας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, συγκεντρώθηκαν αρκετές δυνάμεις στην περιοχή αφού μεταφέρθηκαν πυροσβεστικά οχήματα ακόμη και από το Καρπενήσι. Με το πρώτο φως της μέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες μπορούσαν να ελέγξουν όλες τις φωτιές και έτσι η εικόνα που παρουσιάζεται είναι ιδιαίτερα καλή.

Την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί ο εμπρηστής καθώς πλέον όλοι μιλούν ανοιχτά ότι πρόκειται για εμπρησμό.

SHARE:

24Media Network