Καταγγελίες για τον Ευαγγελισμό: “Η ζωή των εργαζόμενων κινδυνεύει, πολύ πίσω στη συντήρηση”

Καταγγελίες για τον Ευαγγελισμό: “Η ζωή των εργαζόμενων κινδυνεύει, πολύ πίσω στη συντήρηση”
Συγκέντρωση Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Eurokinissi

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στον "Ευαγγελισμό" προχώρησε σε σημαντικές καταγγελίες για την ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.

“Από θαύμα δεν θρηνήσαμε κανένα συνάδελφο” δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με αφορμή τον τραυματισμό δύο τραπεζοκόμων από την πτώση της ψευδοροφής στην κουζίνα του νοσοκομείου».

Για το περιστατικό πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης κινητοποίηση των 3.000 υπαλλήλων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Από τις Έξι” για το επικίνδυνο αυτό συμβάν που όλα δείχνουν ότι θα έχει αίσια κατάληξη ανέφερε: “Ευτυχώς δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Η μια συνάδελφος χτύπησε ελαφρά στο πόδι και η άλλη έπαθε κακώσεις στο κεφάλι. Νοσηλεύτηκε προληπτικά. Πλέον είναι καλά στην υγεία της και θα πάρει εξιτήριο σήμερα”.

Σχολιάζοντας το παρ’ ολίγον τραγικό περιστατικό ο κ. Φερεντίνος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν το γεγονός της πτώσης της ψευδοροφής οφείλεται σε θέμα κακοτεχνιών ή έλλειψη εξοπλισμού που θα μπορούσε να συντηρήσει το νοσοκομείο, αλλά εστίασε ότι δεν ήταν το μοναδικό στην πάροδο των τελευταίων ετών.

«”Έχουν συμβεί πολλές φορές ατυχήματα και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο συνάδελφο γιατί υπήρχαν και εκρήξεις στο λεβητοστάσιο. Είναι ζητήματα που είχαμε αναδείξει. Οι συνάδελφοι δεν κινδυνεύουν μόνο από την διαχείρισης της πανδημίας αλλά κινδυνεύουν και από τις ελλείψεις όσον αφορά τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου».

Δυστυχώς πέρα από τα όποια φτιασιδώματα, σε επίπεδο δωρεών, που έχουν γίνει στο νοσοκομείο σε κάποιες πτέρυγες – ΜΕΘ και Covid-19- που έχουν μπει πιο σκληρά στη μάχη, το υπόλοιπο νοσοκομείο είναι αρκετά πίσω όσον αφορά την συντήρησή του. Κινδυνεύει η ζωή των εργαζόμενων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα