Πορεία φοιτητικών συλλόγων: Επεισόδια μπροστά στη Βουλή

Πορεία φοιτητικών συλλόγων: Επεισόδια μπροστά στη Βουλή
Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο News 24/7

Κινητοποίηση ενάντια στις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι στο κέντρο της Αθήνας. Ένταση σημειώθηκε στο πλάι της Βουλής με τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα και κρότου-λάμψης.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας, των οποίων οι συνελεύσεις έχουν πάρει απόφαση κατάληψης, συγκεντρώθηκαν περίπου στις 13:00 στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Ένταση τώρα στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής στο φοιτητικό συλλαλητήριο. Καπνογόνα και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ:

Δείτε εικόνα από το News 24/7:

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, αντιτίθενται στις εξαγγελίες για τον νόμο πλαίσιο που αφορά τις διαγραφές φοιτητών αν δεν έχουν παρει πτυχίο στα δύο χρόνια μετά την προβλεπόμενη φοίτηση στις σχολές, στα  συμβούλια ιδρύματος και την Αυτονόμηση των ιδρυμάτων, την κατάργηση του πανεπιστημιακο ασύλου, τη μείωση των εισαχθέντων, τον ορισμό της βάσης του 10 και την συμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά.

Οι Γενικές συνελεύσεις στις σχολές πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που διανύουμε και οι φοιτητικοί σύλλογοι που πραγματοποιούν κατάληψη σήμερα είναι:

Βιολογικό ΕΚΠΑ, Πληροφορική ΕΚΠΑ, Νομική ΕΚΠΑ, Ιατρική ΕΚΠΑ, Πολιτικοί μηχανικοί ΕΜΠ, Αρχιτεκτονική ΕΜΠ, Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, Τοπογράφοι μηχανικοί ΕΜΠ και Μηχανολόγοι μηχανικοί ΕΜΠ, Ναυπηγοι ΕΜΠ, Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Αρχιτεκτονική ΑΠΘ, Φιλολογικό ΑΠΘ, Βιολογικό Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ,

Καταλήψεις τόσο χθες Πέμπτη όσο και σήμερα, αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Φυσικό ΕΚΠΑ, Μαθηματικό ΕΚΠΑ, Γεωλογικό ΕΚΠΑ, Μεταλλειολόγοι μηχανικοί ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ΕΜΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί  συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων με σκοπό να παρθεί απόφαση για τη διοργάνωση πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας και κάλεσμα για συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα