Κακοκαιρία: Καταστροφές στην Αττική – 3 τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο

Κακοκαιρία: Καταστροφές στην Αττική – 3 τραυματίες στο Νέο Ηράκλειο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρία άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, όπου οι πολύ δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν αντικείμενα και δέντρα - Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Μαρίνου Αντύπα. Υδροστρόβιλος και καταστροφές στη Χαλκιδική. Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν στο Ιόνιο.

Συνολικά τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μία σοβαρά αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου το νέο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε από τα ξημερώματα και την πρωτεύουσα

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο »Ευαγγελισμός». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Ειδικότερα από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 195 κλήσεις -κυρίως για τις περιοχές Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω – εκ των οποίων οι 129 αφορούν σε κοπές δένδρων, 27 σε απομάκρυνση αντικειμένων και 39 για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Συνολικά επιχειρούν 25 συνεργεία.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από εχθές σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Από την Πυροσβεστική παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι στο Ν. Ηράκλειο που εντοπίστηκε πιο έντονο το πρόβλημα, διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Μαρίνου Αντύπα από την πτώση δεκάδων δέντρων κατά μήκος της οδού και τα πιο πολλά συνεργεία της Πυροσβεστικής έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δρόμοι στους οποίους έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή λόγω πτώσεων δέντρων και αντικειμένων, είναι επί της Λ. Κύμης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαρούσι από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Πλαπούτα, στο Ν. Ηράκλειο, επί της Λ. Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης και επί της οδού Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου.

Αυτήν την ώρα ο σταθμός του Ηρακλείου του ΗΣΑΠ παραμένει κλειστός και τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά, Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο @not_aMondaytype/Twitter

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική

Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται μέχρι και αυτήν την ώρα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία εστιάζονται σε αρκετά σημεία, όπως στον Κηφισό (και στα δύο ρεύματα αλλά κυρίως στην άνοδο) κατά μήκος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, της Κηφισίας και της Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στην Περιφερειακή Υμηττού, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ και στην Αττική Οδό από Γέρακα μέχρι Ηράκλειο με κατεύθυνση την Ελευσίνα.

Προβλήματα παρατηρούνται και λόγω τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στην άνοδο της Ροσινιόλ, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Εκτροχιασμός τρένου στη Χαλκίδα

Η κακοκαιρία προκάλεσε πτώση βράχων στις σιδηροδρομικές γραμμές με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι αμαξοστοιχίας του Προαστιακού που εκτελούσε δρομολόγιο το Χαλκίδα προς Αθήνα. Στο σημείο μεταβαίνουν συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να επανατοποθετήσουν στις ράγες το τρένο.

Η αμαξοστοιχία μετέφερε 50 επιβάτες. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Οι επιβάτες μετέβησαν στον προορισμό τους με το επόμενο τρένο.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει: «Εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα λόγω βράχων στη γραμμή. Μονάδες υποστήριξης σπεύδουν στην περιοχή.»

Θεσσαλονίκη: Οι άνεμοι “έβγαλαν” τα νερά του Θερμαϊκού στη Λ. Νίκης

Σε… Βενετία μετατράπηκε πρόσκαιρα η Λεωφόρος Νίκης της Θεσσαλονίκης ύστερα από το σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας κατά τις τελευταίες ώρες. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά εξαιτίας των ισχυρών μποφόρ που έπνεαν στον Θερμαϊκό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η παραλιακή λεωφόρος της πόλης, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με τους οδηγούς να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Η κατάσταση αποκαταστάθηκε σταδιακά, ενώ οι άνεμοι κόπασαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηλιοφάνεια στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσεις τους 23 βαθμούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Υδροστρόβιλος και καταστροφές στη Χαλκιδική

Ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος έκανε άνω-κάτω μια συγκεκριμένη περιοχή στο Ν. Μαρμαρά στη Χαλκιδική. Σκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, κεραμίδια καρφώθηκαν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και οι δρόμοι γέμισαν μπάζα και ξύλα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι στο halkidikinews.gr το φαινόμενο ξέσπασε ξαφνικά και κράτησε για λίγα λεπτά σε μια γειτονιά του Ν. Μαρμαρά.

Από το πρωί βρίσκονται στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Α.Τ Σιθωνίας, ενώ οι κάτοικοι και ο Δήμος προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στον οικισμό.

halkidikinews.gr

halkidikinews.gr

Iωάννινα: Κατέρρευσε έργο αντιστήριξης στην παραλιακή ζώνη

Κατέρρευσε τα ξημερώματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την νύχτα την περιοχή της Πρέβεζας, έργο αντιστήριξης που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο ένα χιλιόμετρο πριν την παραλία του Σαρακίνικου. Πρόκειται για έργο, το οποίο είχε ολοκληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου τον περασμένο Μάιο.

Στο σημείο βρίσκονται εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας και αρχιμηχανικοί της Περιφέρειας για την αποκατάσταση του έργου.

Η κακοκαιρία δημιούργησε μικροπροβλήματα στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο, από καταπτώσεις βράχων και φερτών υλικών, το οποίο καθαρίζεται από μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Βροχές και κεραυνοί σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά

Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Εικόνες από την Κεφαλονιά:

kefaloniapress

Κακοκαιρία στην Κεφαλονιά kefaloniapress

Κακοκαιρία στην Κεφαλονιά kefaloniapress

Στην Κέρκυρα, παρότι το ύψος της βροχής ήταν μεγάλο, εντούτοις τα κενά διαστήματα της βροχόπτωσης έδιναν το χρόνο τα νερά να αποστραγγισθούν χωρίς να προκαλέσουν λιμνάζουσες καταστάσεις.

Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της Πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπηλιάς όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστική υπηρεσίας, σε τρεις περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε δύο περιπτώσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων.

Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη Βόρεια Κέρκυρα, ενώ τα όποια προβλήματα αποκαταστάθηκαν, άμεσα, από τα ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα corfutvnews

Θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα μας συνοδευόταν από ισχυρούς νότιους ανέμους, οι οποίοι επηρέασαν και την Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ρέθυμνο, οι ριπές ανέμου έφτασαν τα 108 χλμ/ώρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και σταδιακά θα εξασθενίσουν μέσα στην ημέρα.

Η ανάλυση του μετώπου από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θ. Κολυδά:

Το μέτωπο των καταιγίδων, το οποίο κινήθηκε ανατολικά προκαλώντας μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, διασχίζει ήδη το Αιγαίο, όπως δείχνουν οι εικόνες από δορυφόρους.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά. Τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη. 

Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hnms.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΤΕΤΑΡΤΗ

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Στα δυτικά και τα βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στα δυτικά, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 καιπρόσκαιρα στα πελάγη έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα