Κατάθεση Στουρνάρα για την τηλεφωνική συνομιλία με τον Πολάκη

Κατάθεση Στουρνάρα για την τηλεφωνική συνομιλία με τον Πολάκη
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας Eurokinissi

Για περίπου δύο ώρες κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΤτΕ για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Το κατώφλι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς πέρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να καταθέσει για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Για περισσότερες από δύο ώρες ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά πληροφορίες, επεσήμανε την εκτίμησή του πως ο Παύλος Πολάκης κατέγραψε την τηλεφωνική τους συνομιλία. Μάλιστα, υποστήριξε πως υπάρχουν συγκεκριμένα αντικειμενικά περιστατικά, που το επιβεβαιώνουν, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο ιδιος ο Π. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει, ενώ ο αναπλ. υπουργός σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Πρόσθεσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα, ενώ παράλληλα ο Π. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πραξη. Τέλος, ο πρόεδρος της ΤτΕ καταπίεσε πως η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συνεναιση.

Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα, αναμένεται να μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καταλήξει αν και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την τράπεζα Αττικής, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την ΤτΕ, από τον οποίο προέκυψε ότι οι διαδικασίες για τη χορήγηση των δύο ουσιαστικά δανείων ήταν σύννομη. Στη συνέχεια, ο αναπλ. υπουργός Υγείας κάλεσε τον Ιω. Στουρνάρα στο τηλέφωνο, με τον διάλογο που έγινε να βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας της εφημερίδας Ντοκουμέντο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα