Κατερίνη: Νέα καταγγελία για αστυνομική βία – ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Κατερίνη: Νέα καταγγελία για αστυνομική βία – ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ

Άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλουν πατέρας και γιος στο Νέο Κεραμίδι Κατερίνης. ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ. Το βίντεο-ντοκουμέντο

Διοικητική εξέταση διέταξε η ΕΛΑΣ για το περιστατικό αστυνομικής βίας στο Νέο Κεραμίδι Πιερίας, που ήρθε την Τρίτη στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με μαρτυρία στο mega, γυναίκας,  ο σύζυγος και ο γιος της ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς, ενώ παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου Γ’ Εθνικής έξω από τοπικό γήπεδο.

Η συγκέντρωση κόσμου στο σημείο, κατά παράβαση των μέτρων περιορισμού φέρεται να είναι ο αρχικός λόγος για τον οποίο βρέθηκαν οι αστυνομικοί στο σημείο. Σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας, οι αστυνομικοί ζήτησαν ταυτότητα από τον σύζυγό της, την οποία δεν είχε, και οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προχωρήσουν σε σύλληψη, παρά το γεγονός ότι τους τόνισε πως έχει προβλήματα υγείας, με τον αστυνομικό να απαντά πως δεν τον ενδιαφέρει.

«Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί», αναφέρει η γυναίκα.

Σύμφωνα με την σύζυγο και μητέρα των θυμάτων τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον γιο της και τον χτυπούσαν, ενώ όταν τελικά ο άνδρας της διακομίστηκε στο νοσοκομείο υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Το βίντεο και οι μαρτυρίες

 

Δηλώσεις στο κανάλι έκανε και ο γιος της, με τα σημάδια από τα χτυπήματα νωπά, ο οποίος περιέγραψε την σκηνή:

“Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνει έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου”.

“Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου…” προσθέτει. “15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κόντεψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα