'Κατεβάζουν ρολά' στις 20 Ιανουαρίου τα ΚΕΠ

(Ξένη Δημοσίευση) Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης επισκέφθηκε το νέο ΚΕΠ , Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 .   ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ/STR
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης επισκέφθηκε το νέο ΚΕΠ , Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ/STR ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ την ερχόμενη Τετάρτη. Ποια τα αιτήματά τους

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωράνε στις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τονίζοντας ότι ενώ έχουν ενημερώσει πολλάκις το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα προβλήματα του κλάδου, αυτό συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για τη λύση τους.

Μάλιστα, για το πρωί της ίδιας μέρας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο. 

"Έχουμε κατά επανάληψη τονίσει την έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αδυνατώντας να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο. Να αποτελεί δηλαδή το πρότυπο της Δημόσιας Διοίκησης.

Φαινόμενα όπως η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, που μάλιστα ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα οποία παρατηρούνται αυτό το διάστημα με την εισαγωγή των αποκλειστικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σίγουρα δεν προάγουν τα θεσμό. Ο υποτιθέμενος προγραμματισμός των διαδικασιών έχει μείνει για άλλη μια φορά μόνο στη θεωρία.

Ένα πάγιο και πέρα για πέρα δίκαιο αίτημά μας, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας. Κινδυνεύει από το άρθρο 11 του ν. 3429/2005 (Α΄ 314), όπου στο τέλος της παραγράφου και εντός παρενθέσεως αναφέρει: «(αποκλειομένων σε κάθε περίπτωση των συμβάσεων μίσθωσης έργου)». Και σα να μην έφθανε αυτό το άρθρο 26 του ίδιου νόμου αναφέρει «Στην περίπτωση που έχει κατατεθεί αίτηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας που δεν αναγνωριζόταν με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά αναγνωρίζεται πλέον με το ισχύον (π.χ. αναγνώριση προϋπηρεσίας σε ΝΠΙΔ για υπάλληλο του Δημοσίου), τότε θα πρέπει η αίτηση αναγνώρισης να υποβληθεί εκ νέου μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου και τα σχετικά οικονομικά αποτελέσματα θα ανατρέχουν στην ημερομηνία υποβολής της εν λόγω αίτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE:

24Media Network