Καθαρά Δευτέρα: Τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα

Καθαρά Δευτέρα: Τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα
Αγορά με οστρακοειδή για το σαρακοστιανό τραπέζι Eurokinissi

Ποια μαγαζιά θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα για την προμήθεια των σαρακοστιανών εδεσμάτων. Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ. Πώς μετακινούμαστε σήμερα.

Διαφορετικά θα γιορτάσουμε σήμερα την Καθαρά Δευτέρα, καθώς φέτος βρισκόμαστε σε lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι, καθώς φούρνοι, μίνι μάρκετ και ιχθυοπωλεία θα λειτουργούν σήμερα κανονικά.

Παράλληλα, κανονικά θα λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα και οι λαϊκές αγορές, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες. Η μετακίνηση προς φούρνους, μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και λαϊκές αγορές θα γίνεται με την αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 και μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Καθαρά Δευτέρα: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά για τα μέτρα

Σε περαιτέρω διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την περασμένη Παρασκευή (12/03).

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση για “υπερτοπικές μετακινήσεις”, δηλαδή από νομό σε νομό.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύουν όσα έχουν τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα, ενώ κανονικά ισχύει και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα:

• Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

• Οι μετακινήσεις σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με SMS 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με SMS 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

• Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (SMS 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα