Κάτοικοι στο Μάτι: “Αντί κάποιοι να σιωπούν, μας κατηγορούν. Λυπόμαστε”

Κάτοικοι στο Μάτι: “Αντί κάποιοι να σιωπούν, μας κατηγορούν. Λυπόμαστε”
Γυναίκα με δάκρυα στα μάτια μιλά στο τηλέφωνο στο Μάτι Αττικής ανάμεσα σε καμμένα αυτοκίνητα AP

Δύο κάτοικοι από το Μάτι με αφορμή το πόρισμα του εισαγγελέα για τους τραγικούς χειρισμούς των υπευθύνων την ώρα της φονικής πυρκαγιάς ξεσπούν μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6, ενώ παράλληλα τονίζουν πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια για την αποκατάσταση της περιοχής.

Για το εισαγγελικό πόρισμα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και τη μετέπειτα διαχείριση του προβλήματος μίλησαν στον News 24/7 στους 88.6 μας κάτοικοι της περιοχής.

Ο Γιάννης Κωλέττης δήλωσε ότι το εισαγγελικό πόρισμα τους θυμώνει καθώς μιλάει για ένα ανίκανο κράτος. “Αντί κάποιοι να σιωπούν, κατηγορούν τους κατοίκους” είπε και πρόσθεσε ότι εκείνη την ημέρα της 23ης Ιουλίου, δεν τους βοήθησε κανείς. “Ήμασταν μόνοι μας” υποστηρίζει, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τους διαλόγους των εμπλεκόμενων φορέων που είδαν το φως της δημοσιότητας το μόνο που δήλωσε ήταν “λυπάμαι για αυτούς”. Σημείωσε επίσης ότι οι κάτοικοι δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα ακόμη για την αποκατάσταση των σπιτιών τους.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Μπομπόνης επίσης κάτοικος του Ματιού δήλωσε ότι τόσους μήνες μετά έχουν εκδοθεί μόλις 15 άδειες σπιτιών στην περιοχή (σε σύνολο περίπου 2.500) ενώ τόνισε πως το “στοίχημα” που είχε βάλει ο Πρωθυπουργός για το πως θα είναι μετά από έναν χρόνο το Μάτι απέχει από την πραγματικότητα καθώς εκτίμησε ότι η αποκατάσταση θα απαιτήσει χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα