Κεχαγιόγλου: “Ε όχι και κατηγορούμενος για ψευδορκία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης”

Κεχαγιόγλου: “Ε όχι και κατηγορούμενος για ψευδορκία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης”

Έντονη είναι η αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης Σάκη Κεχαγιόγλου στην εισαγγελική θέση ότι ο απαχθείς Μιχ. Λεμπιδάκη ίσως θα έπρεπε να διωχθεί για ψευδορκία.

Την αντίδραση του Σάκη Κεχαγιόγλου, συνηγόρου υπεράσπισης δύο κατηγορούμενων για την απαγωγή Λεμπιδάκη, προκάλεσε η αποστροφή της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου ότι ο επιχειρηματίας και θύμα της υπόθεσης ενδεχομένως θα έπρεπε να ελεγχθεί για ψευδορκία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης εξηγεί πως η άποψη της εισαγγελική λειτουργού τον εξέπληξε δυσάρεστα, αφού -όπως είπε- «ο Μ. Λεμπιδάκης υπέστη πολλά για τόσο χρονικό διάστημα, ώστε να είναι υπερβολική και άδικη μία τέτοια σκέψη». Άλλωστε, η κατάσταση στην οποία κρατούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου έξι μήνες, ο επιχειρηματίας αλλά και η σημασία της όλης επιχείρησης, προέκυψε και από το βίντεο αναπαράστασης που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου κατά την αγόρευσή του στην ακροαματική διαδικασία, αναφέρθηκε και στους δύο εντολείς του, τον ιδιοκτήτη της μάντρας αυτοκινήτων και τον υπάλληλο της εν λόγω εταιρείας. Ως προς τον πρώτο κατηγορούμενο είπε ότι πιστεύει ότι πράγματι εκβιάστηκε, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, για να εμπλακεί στην υπόθεση της απαγωγής και η μόνη του ανάμειξη είναι ότι παρέσχε το χώρο, στον οποίο κρατήθηκε ο κ. Λεμπιδάκης. Όσον δε αφορά τον δεύτερο εντολέα του, επέκρινε την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής του, εστιάζοντας στο ότι δεν υπάρχει στη δικογραφία ενεργοποίηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπως υπάρχει για όλους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, ενώ στην κουκούλα και στα γάντια, τα οποία κατεσχέθησαν στα γραφεία της εταιρείας και τα οποία φορούσαν οι φύλακες- φρουροί του απαχθέντος ανιχνεύθηκε, πλην του πρώτου φύλακα, και γενετικό υλικό αγνώστου ατόμου, το οποίο δεν ταυτίζεται με αυτό του εντολέα του. Ως συνυπερασπιστής των ανωτέρω δύο κατηγορουμένων παρέστη και αγόρευσε, επίσης, ο δικηγόρος Ηρακλείου, Χάρης Σφακιανάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα