Κέντρο Υγείας Ραφήνας: Ο υπεράνθρωπος αγώνας των γιατρών και οι αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις

Κέντρο Υγείας Ραφήνας: Ο υπεράνθρωπος αγώνας των γιατρών και οι αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις
ΕΚΑΒ MotionTeam

Το πρώτο πυροσβεστικό έφτασε στις 11.30 το βράδυ. Η προσπάθεια των υπαλλήλων και όσα διαδραματίστηκαν στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας, Νέας Μάκρης και Σπάτων.

Έλλειψη συντονισμού κατά τη διάρκεια της καταστροφικής φωτιάς καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Κέντρο Υγείας Ραφήνας εκκενώθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας, καθώς δεν υπήρξε κανένας συντονισμός. «Έπαιρνε άπειρα τηλέφωνα στον δήμο, την αστυνομία, την Πυροσβεστική και κανένας δεν της έλεγε τι να κάνει. Το πρώτο πυροσβεστικό εμφανίστηκε 11:30 τα μεσάνυχτα. Το κτίριο σώθηκε από τις φωτιές από 3 τεχνικούς υπαλλήλους με δική τους πρωτοβουλία και κίνδυνο τη ζωή τους. Άφαντοι οι αρμόδιοι» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Κέντρο Υγείας εκκενώθηκε στις 6:30 μ.μ. και κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε συμβεί άν η διευθύντρια-συντονίστρια δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να το εκκενώσει. «Απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στη Λ. Μαραθώνος. Με δική της ευθύνη και αυτοθυσία γύρισαν πίσω οι τρεις τεχνικοί (υδραυλικός, ψυκτικός, ηλεκτρολόγος), πήραν τις μάνικες και έσωσαν το Κέντρο Υγείας» τονίζει.

«Μάχη» δόθηκε στα Κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων.

Πολλοί από τους εργαζόμενους έχασαν περιουσίες στην πύρινη λαίλαπα και κινδύνεψαν δικοί τους άνθρωποι. Όμως, όλοι προσέτρεξαν στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και πρόσφεραν βοήθεια σε τραυματίες και εγκαυματίες, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Πήγαν όλοι οι εργαζόμενοι, γιατροί, νοσηλευτές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Οι ίδιοι περιγράφουν εικόνες φρίκης και καταστάσεις μπάχαλο, χωρίς κανέναν συντονισμό. Περιέθαλψαν 92 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις πιο σοβαρά διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, γιατροί και νοσηλευτές περιέθαλψαν 25 εγκαυματίες και τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πιο σοβαρά διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και σύμφωνα με την Ομοσπονδία «αρκετοί εργαζόμενοι που είναι κάτοικοι της περιοχής έχασαν τα σπίτια τους και κινδύνεψαν συγγενείς τους, περιγράφουν εικόνες φρίκης και παντελή έλλειψη συντονισμού με το δημαρχείο και τις άλλες αρμόδιες αρχές».

«Θρηνούμε μία συνάδελφο που χάθηκε στις φωτιές με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της»

Όμως, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και σε μία τραγική ιστορία που αφορά τον θάνατο μίας συναδέλφου, εργαζόμενης στον τομέα της Υγείας: «Δυστυχώς, από επίσημη ενημέρωση που έχουμε, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και συνάδελφος Τεχνολόγος-Ακτινολόγος με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της, που αναγνωρίστηκαν σε ένα από τα καμένα αυτοκίνητα (αναγνωρίστηκε το παιδί της και βρέθηκε η τσάντα με την ταυτότητά της). Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη συνάδελφός μας, παρουσιάστηκε για πρώτη ημέρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας με τρίμηνη μετακίνηση από το ΓΟΝΚ που υπηρετούσε. Μονογονεϊκή οικογένεια, που πέρυσι στο ίδιο σπίτι χάθηκε και ο πατέρας της (σκοτώθηκε στο πηγάδι του σπιτιού)».

Η ΠΟΕΔΗΝ προσφέρει 3.000 ευρώ στους πυρόπληκτους και καλεί τα σωματεία-μέλη της να συνεισφέρουν και αυτά όπως μπορούν. Τέλος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα