Κίνηση στους δρόμους: "Κόλαση" το κέντρο της Αθήνας

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ EUROKINISSI

Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα. Στο "κόκκινο" οι παρακείμενες οδοί.

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που μετακινούνται από και προς το κέντρο της Αθήνας το πρωί της Δευτέρας (29/06), καθώς από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου.

Προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Συντάγματος, αλλά και στις παρακείμενες κεντρικές οδούς, με έντονη κίνηση να παρατηρείται στην Πανεπιστημίου, από το ύψος της Εθνικής Βιβλιοθήκης έως και την Πλατεία Συντάγματος, ενώ το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται στην Βασιλέως Γεωργίου Α, αλλά και στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος όπου δεν κινείται τίποτα, όπως και στη Βουλής. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στις καθέτους της Πανεπιστημίου, Σταδίου και Ακαδημίας, όπως στις οδούς Σίνα, Αμερικής, Πεσματζόγλου, καθώς οι οδηγοί προσπαθούν να αποφύγουν το Σύνταγμα.

Παράλληλα, στο "κόκκινο" είναι η Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Αρδηττού, η Καλλιρόης και η Αμροσίου Φραντζή, ενώ οι οδηγοί συναντούν προβλήματα και στη Φιλολάου στο Παγκράτι.

Κίνηση στους δρόμους:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης για όλους

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

- Μέσω Ακαδημίας

- Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρόης

- Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ/ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ/ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ. EUROKINISSI

Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

- Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

- Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.

- Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.

Στην παρούσα φάση σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Μεγάλου Περιπάτου, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας τους, που διαμορφώνονται στο κέντρο της πόλης έπειτα από πολλά χρόνια (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Βασ.Σοφίας, Φιλελλήνων και στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος). Οι λεωφορειολωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί.

Στην πλατεία Συντάγματος, οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετούνται και από τα ταξί που βρίσκονται στον χώρο αναμονής επί της οδού Όθωνος, τα οποία πλέον έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής επί της Λ. Αμαλίας (από την οδό Όθωνος έως την οδό Φιλελλήνων) με νότια κατεύθυνση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλος Περίπατος, Κίνηση στους δρόμους
SHARE:

24Media Network