“Κιβωτός του Κόσμου”: “Μπλόκο” του υπουργείου Εργασίας στην παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ

“Κιβωτός του Κόσμου”: “Μπλόκο” του υπουργείου Εργασίας στην παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ
Παιδιά στη δομή της "Κιβωτού του Κόσμου" INTIME NEWS

Το υπουργείο Εργασίας απέσυρε τη διάταξη για παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ στην "Κιβωτό του Κόσμου", μετά την καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά στις δομές.

Την απόσυρση της διάταξης για παραχώρηση χρήσης κτιρίου του ΕΦΚΑ στην “Κιβωτό του Κόσμου”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, μετά τη σχετική καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από εργαζόμενο της δομής.

Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται μετά την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Η έρευνα, την οποία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία που έγινε στον «Συνήγορο του Πολίτη» από ένα αγόρι 18 ετών σήμερα και πρώην τρόφιμο της δομής που κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από ένα συγκεκριμένο άτομο της δομής. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα περιστατικά αυτά ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται σε βάρος του πριν δύο χρόνια.

Ο ανήλικος πέρασε την πόρτα της Ασφάλειας και έδωσε κατάθεση στην αρμόδια Υπηρεσία και η έρευνα θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν έχει βάσει η καταγγελία, σε τι βαθμό και ποιοι είναι υπεύθυνοι για πράξεις τις οποίες καταγγέλλει ο ανήλικος ότι έγιναν σε βάρος του.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν και τυχόν άλλα θύματα όπως και τυχόν άλλοι δράστες, καθώς το αγόρι φέρεται να έκανε λόγο για κακοποίηση και σε βάρος άλλων παιδιών. Η έρευνα διενεργείται για δομή της Αθήνας και για δομές της επαρχίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα