Κιβωτός του Κόσμου: Στα χέρια της Εισαγγελίας ανηλίκων η δικογραφία

Κιβωτός του Κόσμου: Στα χέρια της Εισαγγελίας ανηλίκων η δικογραφία
Κιβωτός του Κόσμου (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η Εισαγγελία ανηλίκων αναλαμβάνει την υπόθεση για την "Κιβωτό του Κόσμου", μετά τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση. Όσα βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" των Αρχών.

Στα χέρια της Εισαγγελίας ανηλίκων θα βρίσκεται πλέον η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Οι καταγγελίες παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της για κακοποίηση θα ερευνηθούν περαιτέρω από τις εισαγγελικές αρχές και όχι από την ΕΛΑΣ για να αποφασιστεί υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Να σημειωθεί ότι η διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία ενώ η τελευταία βρισκόταν στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της ΓΑΔΑ οδήγησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλουσα Αρχή.»

Κιβωτός του Κόσμου: Οι υποθέσεις που ερευνούν οι Αρχές

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι καταγγελίες πληθαίνουν.

Η διερεύνηση ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία που έγινε στον “Συνήγορο του Πολίτη” από ένα αγόρι 18 ετών σήμερα και πρώην τρόφιμο της δομής που κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από ένα συγκεκριμένο άτομο της δομής. Τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία, ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται σε βάρος του πριν δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Καθημερινής φιλοξενεί μαρτυρίες τριών νέων που έζησαν σε δομές της Κιβωτού. Και οι τρεις περιγράφουν άθλιες συνθήκες με σκληρή εργασία, συνεχείς και βαρύτατες τιμωρίες, μεθοδική απόκρυψη όσων συνέβαιναν με σκηνοθετημένες δηλώσεις στα ΜΜΕ, αλλά και αποκλεισμό από τους οικείους και συγγενείς εκτός δομών.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, νεαρός καταγγέλλει ότι και αυτός αντιμετώπισε σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο εργαζόμενο της δομής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα