Πορεία ΠΑΜΕ: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Πορεία ΠΑΜΕ: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας
Απο τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Eurokinissi

'Εκλεισαν οι είσοδοι του μετρό "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" και " ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" λόγω συγκέντρωσης και πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Κλειστές είναι από τις 18.45 οι είσοδοι Μεγάλης Βρετάνιας και Αμαλίας στο σταθμό του Μετρό “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” ενώ στις 19.00 έκλεισε ο σταθμός του μετρό “ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα και πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία η οποία είναι σε εξέλιξη.

Οι συνδικαλιστές, καταγγέλλουν κυβέρνηση και εργοδότες ότι μετά από οικονομική πίεση δέκα ετών, με αφορμή την πανδημία επιχειρούν να πλήξουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα πο έχουν απομείνει, ενώ με όχημα το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει από τις 15 του μηνός, επιχειρείται η οριζόντια μείωση κατά τουλάχιστον 20% όλων των μισθών που ξεπερνούν τις κατώτατες αποδοχές.

Το “παρών” στη συγκέντρωση έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Στεκόμαστε διπλα σε όλους τους εργαζόμενους, στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να αναπνευσουν μέσα σε ένα σύστημα γισ το οποίο έχουν πληρώσει πάρα πολλά και συνεχίζουν να πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους, λόγω των ελλείψεων στον τομέα της υγείας. Δεν μπορούν να αναπνευσουν λογω της αναδουλειάς, της ανασφάλειας, της φτώχειας, των χαμηλών μεροκάματων, της ανεργίας. Δεν μπορούν να αναπνευσουν από την κρατική καταστολή, τη βία, τα χρέη στις τράπεζες και σε άλλες υπηρεσίες” δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα