Κλήσεις σε 11 για την υπόθεση εκβιασμών στην ΕΥΔΑΠ

The trial of Golden Dawn, in Athens, Greece on Sept. 6, 2016. /     ,   6  2016.
The trial of Golden Dawn, in Athens, Greece on Sept. 6, 2016. / , 6 2016. SOOC

Κατηγορούνται ότι ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις μέσα ενημέρωσης που συνδέονταν με τον Παν. Μαυρίκο για ποσά δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία τους

Ξεκίνησαν οι απολογίες έντεκα κατηγορουμένων για την υπόθεση των διαφημιστικών δαπανών σε μέσα ενημέρωσης του Παναγιώτη Μαυρίκου, που χειρίζεται ο ανακριτής Διαφθοράς, Κώστας Σαργιώτης.

Πρόκειται για έντεκα άτομα που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για την κακουργηματική πράξη της απιστίας στην υπηρεσία, εκ των οποίων δέκα στελέχη της Attica Bank και ένα της ΕΥΔΑΠ, τα οποία συμμετείχαν σε επιτροπές διαφήμισης. Από αυτούς, ήδη ο κατηγορούμενος από την ΕΥΔΑΠ, που διετέλεσε πρώην διευθυντικό στέλεχος, έχει απολογηθεί και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι αναμένεται να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι το προσεχές διάστημα, καθώς αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Παν. Μαυρίκο, για ποσά που φέρονται δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών. Η αξιόποινη πράξη που φέρεται να τελέστηκε τη χρονική περίοδο 2013-2015, υπολογίζεται ότι προκάλεσε ζημία που ανέρχεται για την ΕΥΔΑΠ τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα σε περίπου 380.000 ευρώ.

Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη πριν περίπου ενάμιση χρόνο όταν συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Μαυρίκος και δύο δημοσιογράφοι εναντίον των οποίων είχε είχε ασκηθεί  ποινική  δίωξη  για  για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροδοκία.

SHARE:

24Media Network