#kolastirio 8 μήνες μετά. Η κυβέρνηση ξέχασε τους ασθενείς του νοσοκομείου Κορυδαλλού

#kolastirio 8 μήνες μετά. Η κυβέρνηση ξέχασε τους ασθενείς του νοσοκομείου Κορυδαλλού

Κραυγή απόγνωσης των ασθενών του νοσοκομείου του Κορυδαλλού. Προχωρούν σε απεργία πείνας, μετά από αποχή από την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Κενό γράμμα έμειναν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης. Σοκάρουν οι εικόνες, που δημοσιεύουν οι κρατούμενοι

Αναζητώντας άμεσες λύσεις στα βασικά για την στοιχειώδη διαβίωσή τους και μετά από 23 ημέρες αποχής από την φαρμακευτική τους αγωγή, οι ασθενείς κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ανακοινώνοντας μέσω twitter την έναρξη απεργίας πείνας.

Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο κράτησης, ζητώντας συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως ενημέρωσαν μέσω του λογαριασμού @kolastirio στο Twitter, οι κρατούμενοι δεν αντέχουν τις άθλιες συνθήκες κράτησης και το γεγονός ότι χάνονται συχνά ζωές, εξαιτίας της ουσιαστικής κρατικής εγκατάλειψης.

Χαρακτηριστικά, οι ασθενείς κρατούμενοι αναφέρουν “μετράμε τους νεκρούς μας στο κολαστήριο του Κορυδαλλού” και ενημερώνουν ότι υπάρχουν άλλοι δύο ασθενείς από τις φυλακές που είναι ετοιμοθάνατοι σε δημόσια νοσοκομεία.

“Οι συνθήκες που επικρατούν στο @kolastirio  είναι ενδεικτικές του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Είναι ο καθρέφτης της ξεφτίλας μας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο twitter, ενώ λίγο παρακάτω ότι 50 οροθετικοί ασθενείς που δεν έχουν καμία είδους ιατρική/νοσηλευτική περίθαλψη, κρατούνται σε κελιά – τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι στς 6 Δεκεμβρίου ακόμη ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο πέθανε μέσα στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

Οι ασθενείς κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και τους έχει αφήσει να σαπίζουν, κάτι που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, καθώς θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία, από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα