Κολωνός: “Απροστάτευτη η 12χρονη, της αρνήθηκαν και νέα κατάθεση”

Κολωνός: “Απροστάτευτη η 12χρονη, της αρνήθηκαν και νέα κατάθεση”
Το κατάστημα του Ηλία Μίχου στον Κολωνό INTIME NEWS

Σοκάρει η άγρια επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διέμενε. "Το κράτος την έχει εγκαταλείψει στο έλεός της" δηλώνει η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας πως η ανακρίτρια τής αρνήθηκε νέα κατάθεση.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, την οποία η ελληνική Πολιτεία έχει αφήσει επί μήνες απροστάτευτη και εκτεθειμένη με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της.

Το νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα επίθεσης μέσα στο σπίτι της θείας του, όπου διαμένει και ο άγνωστος δράστης την απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο. Το κορίτσι ήταν μόνο του όταν ο άνδρας που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, εισέβαλε στο σπίτι, την απείλησε και τη χτύπησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως πως το σπίτι όπου ζει η 12χρονη δεν φυλασσόταν από την αστυνομία, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κορίτσι και η οικογένειά του έχουν δεχθεί απειλές, αλλά δεν είχε υπήρξε ανάλογη επίθεση στο παρελθόν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου τονίζει πως «ήταν η τέταρτη – πέμπτη φορά που δέχτηκε το παιδί απειλές και εκφοβισμό, περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία. Στο τελευταίο, το χθεσινό, κάποιος προσπάθησε να μπει στο σπίτι και την τραυμάτισε με μαχαίρι στο χέρι. Για όλα τα περιστατικά έχουν γίνει καταγγελίες».

Η ίδια χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός πως δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας γι’ αυτό το παιδί.

«Το κράτος το έχει εγκαταλείψει στο έλεός του. Δεν έχουμε καμιά απάντηση από τις αρμόδιες αρχές στο αίτημά μας για φύλαξη του παιδιού. Όταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες, όταν η αστυνομία διαθέτει αστυνομικούς για να φυλάνε πρόσωπα της τηλεόρασης και δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο για να προστατεύσει αυτό το παιδί, τη στιγμή που έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, λυπούμαστε».

Σημειώνεται πως για το χθεσινό περιστατικό η 12χρονη και η θεία της έκαναν καταγγελία στο Α.Τ. της περιοχής που διαμένουν και κατατέθηκε μήνυση, ενώ προγραμματίστηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Η ανακρίτρια αρνήθηκε νέα κατάθεση

Στο πλαίσιο των ερευνών της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η κ. Ταραχοπούλου υποστηρίζει πως «το παιδί θυμάται κι άλλα πρόσωπα και θέλει να τα υποδείξει».

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, η ανακρίτρια είχε απορρίψει σχετική αίτηση της συνηγόρου. «Υπέβαλα ένα αίτημα στην ανακρίτρια να εξεταστεί -παρ’ όλο που αυτό είναι επίπονο αλλά το θέλει το ίδιο το παιδί- ούτως ώστε να υποδείξει και κάποιους άλλους που θυμάται. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε. Σήμερα θα υποβάλλουμε νέο αίτημα και ελπίζουμε να γίνει δεκτό».

«Ο λόγος είναι ότι ήταν πρόσφατη η κατάθεση που έδωσε το παιδί, στις 5/3, και ότι ήταν αόριστο το αίτημα γιατί δεν λέγαμε ποιους θέλει να υποδείξει» προσθέτει, κάνοντας λόγο για 5-6 νέα πρόσωπα.






Θεοδωρικάκος: «Ερευνάται η επίθεση που δέχτηκε η 12χρονη»

Επικοινωνώντας με τον Alpha, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υποστήριξε πως «διεξάγεται αυτή τη στιγμή έρευνα για το τελευταίο περιστατικό».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα