Κωνσταντίνος Ηλιάκης: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, 16 χρόνια μετά – Οι διάλογοι και η στιγμή της σύγκρουσης

Κωνσταντίνος Ηλιάκης: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, 16 χρόνια μετά – Οι διάλογοι και η στιγμή της σύγκρουσης

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του Έλληνα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του έπειτα από σύγκρουση με τουρκικό μαχητικό καταγράφηκαν σε βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Ήταν 23 Μαΐου του 2006 όταν τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατευθυνόμενα προς την Κρήτη.
Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, μαζί με έναν συνάδελφό του σμηναγό σηκώθηκαν από τη Σούδα προκειμένου να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά F-16, για να ακολουθήσει μία αερομαχία που κατέληξε σε τραγωδία.

Ο Τούρκος πιλότος έκανε επιθετικούς και επικίνδυνους χειρισμούς, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η σύγκρουση του αεροσκάφους του με αυτό του Έλληνα σμηναγού πάνω από την Κάρπαθο, με συνέπεια να καταπέσουν αμφότερα στη θάλασσα.

Ο Τούρκος πιλότος σώθηκε από ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε εκεί κοντά. Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης, ωστόσο, ανασύρθηκε νεκρός, με τη μνήμη του να τιμάται κάθε χρόνο.

Σήμερα, 16 χρόνια μετά, βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει τις τελευταίες δραματικές του στιγμές πάνω από το Αιγαίο και τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να αναχαιτίσει το τουρκικό αεροσκάφος πριν γίνει το μοιραίο.

Ακούγονται οι διάλογοι του Κωνσταντίνου Ηλιάκη με τον άλλο Έλληνα σμηναγό, καθώς και η τραγική διαπίστωση από το κέντρο για τη σύγκρουση των δύο αεροσκαφών.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα