Κορδελιό: Παιδιά κάνουν μάθημα στις σκάλες και στο προαύλιο

Κορδελιό: Παιδιά κάνουν μάθημα στις σκάλες και στο προαύλιο
Προαύλιο σχολείου (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Δύο τμήματα καθημερινά κάνουν μάθημα σε εξωτερικούς χώρους καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού. Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού-Ευόσμου.

Μαθήματα στο προαύλιο ή και στις σκάλες αναγκάζονται να κάνουν, εκ περιτροπής, οι μαθητές δύο τμημάτων του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες σχολικής στέγης της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, όταν ο καιρός είναι καλός, οι μαθητές κάνουν μάθημα στην αυλή, ενώ όταν βρέχει το μάθημα πραγματοποιείται στις εσωτερικές σκάλες του σχολείου.

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Μάλιστα, με στόχο να ασκηθεί πίεση και να εξευρεθεί λύση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου απευθύνθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ζήτησε την παρέμβασή του.

«Το σχολείο έχει άδεια χρήσης για 10 αίθουσες, ενώ έχει 12 τμήματα και τα 2 από αυτά κάνουν μάθημα στην αυλή. Όταν βρέχει οι μαθητές έκαναν μάθημα στις σκάλες», καταγγέλλει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, Ρομπέρτα Ιωαννίδου στη Voria.gr για να συνεχίσει λέγοντας: «Μας έγιναν προφορικές προτάσεις για την μετεγκατάσταση και μόλις χθες έγινε γραπτή από τον δήμο, αφού είχαμε πάει στον Εισαγγελέα για να βρούμε λύση. Οι γονείς παίρνουν τηλέφωνο τους καθηγήτες ώστε να ενημερωθούν εάν ήρθε η σειρά του τμήματος των παιδιών τους για μάθημα στην αυλή, για να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο».

Κορδελιό: Παιδιά κάνουν μάθημα στις σκάλες και στο προαύλιο voria.gr

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια βίου Μάθησης του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, ανέφερε ότι «ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Λαφαζανίδης έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να κάνει εξαερισμούς στο υπόγειο που θα πληρούν τις προδιαγραφές. Θα ανακυκλώνεται ο αέρας. Εμείς προτείναμε διάφορα κτήρια για μετεγκατάσταση και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια και δεν δέχθηκαν», τόνισε αρχικώς. «Κάναμε το απολύτως δυνατό αλλά δεν μπορούμε να διορθώσουμε αστοχίες 20 χρόνων σε μία ημέρα. Αυτό που πρέπει να αποφασιστεί είναι να γίνει το Γυμνάσιο με βάρδιες, πρωινές και απογευματινές, αλλά και η κυβέρνηση πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να προσληφθούν καθηγητές», σημείωσε.

«Κάθε χρόνο γίνονται διαμαρτυρίες για αυτό το ζήτημα του κτηρίου», επισήμανε η Σοφία Στεφανίδου, μέλος του ΔΣ της 5ης ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. «Κάθε χρόνο ακούγονται υποσχέσεις για ανέργεση καινούργιου κτηρίου, εδώ και 10 χρόνια. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση αλλά ούτε αυτά τα χρόνια βρέθηκε κάποια λύση, όπως η μετεγκατάσταση των μαθητών σε νέο σχολικό κτήριο. Μάλιστα, πολλά παιδιά από την κοινότητα των Ρομά φοιτούν στο σχολείο χωρίς να υπάρχει καμία πρόνοια, όπως κοινωνικός λειτουργός και μέσα υποδοχής».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα