Κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι
Το γηροκομείο στο Μαρούσι όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού Eurokinissi

Συναγερμός σε γηροκομείο στο Μαρούσι. Έχουν νοσηλευτεί 12 φιλοξενούμενοι της δομής με κορονοϊό, ενώ αναμένεται και η μεταφορά άλλων 9. Μεταξύ των κρουσμάτων και μέλη του προσωπικού.

Ο εφιάλτης εισβολής του κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων επανέρχεται στην Αττική και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες δόσεις εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 άτομα, έχουν νοσήσει σε γηροκομείο που βρίσκεται στο Μαρούσι και όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 60 ηλικιωμένοι.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, τουλάχιστον 37 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη δομή έχουν νοσήσει. Οι 12 από αυτούς έχουν ήδη μεταφερθεί στα Νοσοκομεία Σωτηρία και Ευαγγελισμός, ενώ αναμένεται και η μεταφορά άλλων 9.

Επίσης μεταξύ των διαγνωσθέντων με covid είναι και 10 άτομα του προσωπικού. Όλοι οι ασθενείς είχαν λάβει πριν από 13 μέρες την πρώτη δόση του εμβολίου. Εκτιμάται ότι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ιός εισήλθε στη δομή από εργαζόμενο ο οποίος είχε μολυνθεί.

Eurokinissi

Όπως έχουν αναφέρει πηγές του γηροκομείου, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων για την επιδημία, κάποια κρούσματα εντοπίστηκαν το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Μερικοί από τους ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τη σταδιακή διακομιδή τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Να επισημάνουμε , ότι είναι το δεύτερο περιστατικό μολύνσεων από κορονοϊό σε γηροκομείο τις τελευταίες ημέρες καθώς κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από λίγα 24ωρα και σε δομή στο Βόλο. Συγκεκριμένα, συναγερμός έχει σημάνει στο Βόλο μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορονοϊού σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 22 και 23 Ιανουαρίου, επιβεβαίωσαν ότι επί συνόλου 37 φιλοξενούμενων και 11 εργαζομένων, θετικοί στον κορονοϊό ήταν 28 ηλικιωμένοι και 7 εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση του Ιδρύματος.

Τα νέα αυτά κρούσματα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες. Να επισημάνουμε ότι χθες Κυριακή 24/1 έγιναν 113 εισαγωγές ασθενών: στα νοσοκομεία της χώρας, όταν αντίστοιχα τα εξιτήρια λόγω ίασης ήταν μόλις 30. Επίσης το ποσοστό κάλυψη κλινών covid19 είναι 20,10% και η κάλυψη κλινών ΜΕΘ covid είναι 46,30%.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version