Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 10 ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 117 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στην Ελλάδα 2.245 κρούσματα.

Με ήπιους ρυθμούς εξελίσσεται η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2245, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Επίσης έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 117 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 30 ήταν γυναίκες (26%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ο τελευταίος θάνατος έγινε γνωστός μετά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας από τον καθηγητή. Πρόκειται για ένα 86χρονο στο ΑΧΕΠΑ που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ και είχε καρδιολογικό πρόβλημα.

Από αυτά, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 61 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Να σημειωθεί ότι 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 95%είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σχετικά με τις μελέτες αντισωμάτων από χώρες που διεξάγουν τέτοιου είδους έρευνα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε κάποια προκαταρκτικά αποτελέσματα από περιοχές της Γερμανίας, της Καλιφόρνιας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Δανίας, της Σκωτίας κ.α. Ο αριθμός των θετικών τεστ αντισωμάτων κυμαίνεται από 1% στη Σκωτίας έως 14% σε μια περιοχή της Γερμανίας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την εκτίμηση ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα καταγεγραμμένα κρούσματα. Πάντως ο καθηγητής τόνισε ότι η καταγραφή εξαρτάται από αρκετά επιδημιολογικά στοιχεία και επίσης διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Ακόμη σε απάντηση ερωτήματος του news247.gr σχετικά με τη έναρξη των ελέγχων από της Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι οι μονάδες αυτές θα είναι έτοιμες σε λίγες μέρες ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. την ίδια στιγμή τόνισε πως ήδη τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ελέγχους όποτε χρειάζεται. Μάλιστα διευκρίνισε ότι η δραστηριότητα των ΚΟΜΥ δε συνδέεται με την πορεία άρσης των μέτρων καθώς οι ομάδες θα λειτουργούν για επιδημιολογικούς σκοπούς και για την προετοιμασία σε περίπτωση δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα