Κορονοϊός: Έξι νέα κρούσματα στη Λάρισα – Ένας νεκρός στο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊός: Έξι νέα κρούσματα στη Λάρισα – Ένας νεκρός στο ΑΧΕΠΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ) Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην περιοχή της Λάρισας για νέα κρούσματα όπου καταγράφηκαν συνολικά σήμερα 18 επιπλέον περιπτώσεις. Στους 169 οι νεκροί καθώς κατέληξε 79χρονος.

Νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώνονται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα στην κοινότητα των Ρομά. Σήμερα βρέθηκαν θετικοί άλλοι 6 κάτοικοι, ενώ από τους ελέγχους υπάρχουν και άλλα 12 θετικά δείγματα τα οποία όμως αφορούν σε επανεξέταση από δείγματα που είχαν ληφθεί μετά τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 79χρονο ο οποίος νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μ πολλά υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν καταλήξει φτάνει πλέον τους 169.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες απόγευμα της Πέμπτης 3 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2853.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% αφορά άνδρες, ενώ τα 612 (21,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.436 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 168 άνθρωποι. Οι 49 (29,2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 21 ασθενείς, 13 άνδρες και 8 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 8 (38,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά στη χώρα. έχουν συνολικά ελεγχθεί 144078 κλινικά δείγματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα