Κορονοϊός: 66 τα κρούσματα στην Ελλάδα, επιπλέον 21 σε μία ημέρα

Κορονοϊός: 66 τα κρούσματα στην Ελλάδα, επιπλέον 21 σε μία ημέρα
Στιγμιότυπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Eurokinissi

Στις 66 ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένες λοιμώξεις από κορονοϊό στην Ελλάδα - Σε επιφυλακή οι αρχές για τη λήψη επιπλέον μέτρων - Σύσκεψη για το πρόβλημα του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Άλλα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 66.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Επισημαίνεται ότι ένας από τους ασθενείς, ο 66χρονος που ήταν και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τους ταξιδιώτες, νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα