Κορονοϊός: 97 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 4ήμερο

Κορονοϊός: 97 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 4ήμερο
ΑΘΗΝΑ-ΟΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ Eurokinissi

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα κατά 97, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας. Τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν σε Ξάνθη αλλά και σε πτήσεις από Γερμανία. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 3049 κρούσματα και 182 θάνατοι.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 97 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, αριθμός που αφορά στις τελευταίες 4 ημέρες.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό (Γερμανία), και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55,2% αφορά άνδρες.

Επίσης τα 690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Θετικό είναι το γεγονός ότι 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αν χρειαστεί τις επόμενες μέρες θα ληφθούν έκτακτα αυστηρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας τόσο από την είσοδο κρουσμάτων από το εξωτερικό, όσο και για εγχώριες εστίες κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο καραντίνας σε περιοχές, ειδικά στην Ξάνθη, αλλά και η απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται πτήσεις που θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις.

Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης λήφθηκαν τις τελευταίες μέρες συνολικά περισσότερα από 3.000 δείγματα. Πάνω από 2.700 από τον ΕΟΔΥ και περίπου 400 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, τέλος, έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας πως ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει ξανά καθημερινά στις 18:00, έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα