Κορονοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις

Κορονοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις
Στιγμιότυπο από παρέλαση στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην ακύρωση των παρελάσεων.

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κοροναϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “πού είναι το κράτος”. Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Επίσης τονίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Στη διάρκεια τής σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα