Κορονοϊός: Αυστηροποίηση των κανόνων εξυπηρέτησης από τα φαρμακεία ζητά ο Κικίλιας

Κορονοϊός: Αυστηροποίηση των κανόνων εξυπηρέτησης από τα φαρμακεία ζητά ο Κικίλιας
Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εξ αποστάσεως και έξω από το κατάστημα οι συναλλαγές Eurokinissi

Ο Υπουργός Υγείας συνομίλησε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου και ζήτησε να τηρούνται στο έπακρο οι κανόνες ασφαλείας λόγω κορονοϊού.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολο Βαλτά. Στόχος της επικοινωνίας ήταν να επισημανθούν πιο εμφατικά, οι οδηγίες για τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων ασφαλείας στα φαρμακεία, λόγω κορονοϊού

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Βαλτά να τονίσει σε όλους τους φαρμακοποιούς ότι πρέπει να ενημερώνουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, να μένουν σπίτι τους. Τα φάρμακά τους, τόνισε, μπορεί να τα παίρνει οποιοσδήποτε συγγενής πρώτου βαθμού με την ταυτότητά του και οποιοσδήποτε τρίτος με υπεύθυνη δήλωση, χωρίς εξουσιότηση.

Σημειώνεται πως με εγκύκλιό του Υπουργού Υγείας δίνεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς, που αδυνατούν να ανοίξουν τα φαρμακεία τους, να εξυπηρετούν πολίτες από την ειδική θυρίδα στην είσοδο.  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του Φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού, κατ’ αναλογία εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 1963/1991».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), μετά και την απόφαση του Π.Ο.Υ. να χαρακτηρίσει την εξάπλωση του Κορωνοϊού ως Πανδημία πρότεινε στους φαρμακοποιούς μέλη του μια σειρά από μέτρα: 

Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών ) 

Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης 

Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου . 

Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους 

Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα, πάγκοι, λοιποί χώροι ) 

Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα