Κορονοϊός: Αυστραλός 36 ετών πέθανε μυστηριωδώς στην Ισλανδία

Κορονοϊός: Αυστραλός 36 ετών πέθανε μυστηριωδώς στην Ισλανδία
Το Χούσαβικ nordurthing.is

Μόλις 36 ετών ήταν ο Αυστραλός που απεβίωσε στην Ισλανδία και ναι μεν είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, αλλά δεν εμφάνισε κάποια από τις καταγεγραμμένες ενδείξεις.

Η είδηση του θανάτου ενός Αυστραλού τουρίστα από κορονοϊό στην Ισλανδία γέννησε πολλά ερωτηματικά. Όχι μόνο εξαιτίας της ηλικίας του, καθώς ήταν μόλις 36 ετών τη στιγμή που ο ιός θεωρείται επικίνδυνους κατά βάση για τους ηλικιωμένους, αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος πως τα συμπτώματα που παρουσίασε δεν ήταν συμβατά μ’ εκείνα που εμφανίζουν συνήθως οι ασθενείς.

Όπως αναφέρθηκε σε τοπικό ραδιοσταθμό “εμφανίστηκαν πολύ γρήγορα και δεν ήταν αυτά που σχετίζονται με τους έως τώρα θανάτους από τον covid-19“, ασχέτως αν η νεκροψία που ακολούθησε έδειξε, σε πρώτη φάση, ότι απεβίωσε λόγω πνευμονίας.

Έχουμε μπόλικη δουλειά να κάνουμε επί της υπόθεσης“, ανέφερε η ανακοίνωση που εξεδόθη από την κυβέρνηση της Ισλανδίας, η οποία καλείται αφενός να δώσει απαντήσεις αφετέρου να προστατεύσει όσους ήρθαν σ’ επαφή με τον 36χρονο.

Η σύντροφός του βρίσκεται ήδη σε απομόνωση, γιατί έχει βρεθεί επίσης θετική, ενώ γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σ’ επαφή μαζί του τελούν υπό μόνιμη παρακολούθηση.

Το ζεύγος είχε ταξιδέψει στην Ισλανδία για διακοπές. Ο άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Χούσαβικ, μιας μικρής πόλης στη βόρεια πλευρά του νησιού, 450 χιλιόμετρα από το Ρέικιαβικ, που θεωρείται η πρωτεύουσα των φαλαινών.

Στην Ισλανδία έχουν καταγραφεί επισήμως 330 περιπτώσεις κορονοϊού, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν ταξιδιώτες που επέστρεψαν είτε από την Ιταλία είτε από την κεντρική Ευρώπη (Αυστρία, Ελβετία). Οι πέντε έχουν ιαθεί πλήρως, μία εξ αυτών είναι πολύ σοβαρή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα