Χαρδαλιάς για κορονοϊό: “Αυστηρότεροι έλεγχοι στα αεροδρόμια”

Χαρδαλιάς για κορονοϊό: “Αυστηρότεροι έλεγχοι στα αεροδρόμια”
Συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού Eurokinissi

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας. Κλείνουν τα ξενοδοχεία. Διέψευσε ότι θα διακοπούν οι πτήσεις.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε επιπλέον περιοριστικά μέτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του Απριλίου. Προβλέπεται η υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Σύλλογοι των Ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια θα παραμείνουν ανοιχτά.


Από την Παρασκευή θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση του αν εφαρμόζεται η 14ημερη καραντίνα όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για απαγόρευση πτήσεων από και προς τη χώρα, αλλά όπως είπε θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα αεροδρόμια αλλά και του αν τηρείται η 14ημερη καραντίνα.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας παρά μόνο μέτρο για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα και όπως είπε, οι αρχές απευθύνουν συστάσεις προς τους πολίτες και όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι για επανεξέταση στο αμέσως επόμενο διάστημα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων εκτός οικιών και ευχαρίστησε όσους εργάζονται για τον περιορισμό της επιδημίας, κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Θυμίζουμε πως 46 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 464 .

Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα