Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων – Έρχονται νέα σκληρά μέτρα πανελλαδικά

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων – Έρχονται νέα σκληρά μέτρα πανελλαδικά
Χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η τηλεδιάσκεψη των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με θέμα συζήτησης τα νέα αυστηρά μέτρα για το σύνολο της χώρας. Πιθανό "lockdown" στην Θεσσαλονίκη.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων δείχνει ότι πλέον η επιδημία κορονοϊού έχει μπει σε εκθετική φάση και η άμεση λήψη μέτρων είναι μονόδρομος. Για το λόγο αυτό το βράδυ της Τετάρτης (28/10) συνεδρίασε  η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ώστε να αποφασίσει τις νέες συστάσεις της προς τον πρωθυπουργό. Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και πρόκειται να συνεχιστεί την Πέμπτη (29/10).

Μεταξύ των μέτρων που αναφέρθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούνται η χρήση μάσκας παντού και εκτός των περιοχών που είναι στο τρίτο επίπεδο (πορτοκαλί), περιορισμός των μετακινήσεων πιθανότατα στις ευπαθείς ομάδες αλλά και από νομό σε νομό.

Επίσης μετά και τα 384 νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη, θεωρείται σχεδόν δεδομένη η μεταφορά της στο επίπεδο 4 “αυξημένου κινδύνου”, δηλαδή στο “κόκκινο”

Υπενθυμίζεται ότι χθες μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα μέτρα που από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς κορονοϊού. Αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας και σε περιοχές στο κίτρινο επίπεδο επιτήρησης στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, ενώ μέχρι σήμερα μάσκες παντού εφαρμόζονται μόνος στις περιοχές στο πορτοκαλί και στο κόκκινο

Επίσης η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφέρεια στις περιοχές σε πορτοκαλί. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα αυτό ισχύει μόνο για τις περιοχές στο κόκκινο.

«Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και κάποια μέτρα παραπάνω από το πορτοκαλί στο κίτρινο ή από το κόκκινο στο πορτοκαλί για να αποφύγουμε το lockdown. Το lockdown θέλουμε να είναι η τελευταία μας επιλογή. Είναι βάναυσο το lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1547 νέα κρούσματα κορονοϊού, μετά το αρνητικό ρεκόρ των 1259 κρουσμάτων που καταγράφηκαν την Τρίτη.

Από τα 1494 εγχώρια κρούσματα, τα 78 συνδέονται με γνωστές συρροές, με τα 419 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων μόνο 3 συνδέονται με γνωστές συρροές, 384 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, 51 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 61 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, και 158 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version