Κορονοϊός: Έκτος θάνατος στην Καστοριά

Κορονοϊός: Έκτος θάνατος στην Καστοριά
Ασθενοφορο για ασθενείς με κορονοϊό Eurokinissi

Κατέληξε το πρωί της Δευτέρας ένας ακόμη άντρας 56 ετών. Στα 40 υπολογίζονται πλέον τα θύματα του ιού στη χώρα.

Ένα ακόμη θύμα του κορονοϊου, καταμετρά η χώρα, καθώς σήμερα Δευτέρα 30/3 κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ένας 56χρονος άνδρας από την Οινόη Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας εδώ και 9 μέρες είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ήταν διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Μάλιστα φέρεται να μην έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

Πρόκειται για τον 6ο θάνατο στον νομό που ανεβάζει το σύνολο των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα στους 40.

Υπενθυμίζεται ότι η Καστοριά είναι η περιοχή της Ελλάδας η οποία αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα από τη διασπορά της επιδημίας, με τα κρούσματα εκεί να έχουν τη μεγαλύτερη αναλογία φτάνοντας περίπου τα 80 ανά 100.000.

Συνολικά στο νοσοκομείο της Καστοριάς νοσηλεύονται περισσότερα από 10 άτομα ενώ υπάρχουν και αρκετοί άλλοι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα στην περιοχή έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες μέρες. Στην τελευταία έκθεση για την επιδημία από τον ΕΟΔΥ καταγράφοντας 29 άτομα, αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός πλέον ξεπερνά τους 50, με τους 22 να νοσηλεύονται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες 8 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι λόγω κορονοϊού στο Παπανικολάου και άλλοι 5 στο ΑΧΕΠΑ. Οι περισσότεροι προερχόμενοι από την Καστοριά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα