Κορονοϊός: Φανατικοί μουσουλμάνοι εισβάλλουν σε τεμένη του Ιράν

Κορονοϊός: Φανατικοί μουσουλμάνοι εισβάλλουν σε τεμένη του Ιράν
Μαυροντυμένη γυναίκα στην πύλη τεμένους AP Photo/Str

Την ώρα που 9/10 κρούσματα κορονοϊού στον μουσουλμανικό κόσμο που εντοπίζονται είναι Ιρανοί πολίτες, οι φανατικοί επιχειρούν να εισβάλουν στα τεμένη για να προσευχηθούν!

Η κατάσταση στο Ιράν είναι εκτός ελέγχου. Κάθε νέα μέρα που ξημερώνει οι νεκροί από τον κορονοϊό πολλαπλασιάζονται. Οι αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την περίπλοκη συγκυρία, απαγορεύουν τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις, ενώ μέχρι και 85.000 πολιτικούς (ή μη) κρατουμένους άφησαν προσωρινά ελεύθερους από τις φυλακές. Ωστόσο η πίστη των φανατικών σιιτών μοιάζει τούτη την ώρα πιο δυνατή από την πίστη στην ίδια τη ζωή.

Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή για σφράγισμα των ιερών χώρων και αποφυγή συγκεντρώσεων μήπως και αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού. Θεωρείται βέβαιο πως αυτός είναι ένας βασικός λόγος εξάπλωσης. Κόντρα στις κεντρικές οδηγίες πάντως δογματικοί ιερείς και απλός κόσμος όχι μόνο μαζεύονται έξω από τεμένη για να προσευχηθούν, αλλά επιχειρούν να διαρρήξουν τις εισόδους και να εισβάλουν στους χώρους λατρείας για να προσκυνήσουν. “Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι η Τεχεράνη κάνει λάθος με αυτή την απόφαση. Ο υπουργός Υγείας κάνει τεράστιο λάθος“, έλεγαν κληρικοί που ανήκουν στις ομάδες κρούσης. Σε αυτήν την περίπτωση η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων είναι η έσχατη, πλην μόνη λύση για τη διάλυση του πλήθους.

Ο εχθρός των Ιρανών είναι εντός και δεν είναι μονάχα ο κορονοϊός. Ο συνδυασμός είναι θανατηφόρος και εκτιμάται ότι ενδέχεται να στερήσει τη ζωή σε εκατομμύρια πολίτες.

Ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και ταυτόχρονα γιατρός προειδοποίησε, ο δόκτωρ Αφρούζ Εσλαμί, επικαλούμενος μελέτη του τεχνολογικού πανεπιστημίου Sharif της Τεχεράνης, ότι υπάρχουν τρία σενάρια.

– Αν οι πολίτες συνεργαστούν, το Ιράν θα έχει 120.000 μολύνσεις και 12.000 θανάτους πριν τελειώσει η εστία.

– Αν η συνεργασία είναι λειψή, θα ανιχνευθούν 300.000 περιπτώσεις και 110.000 θάνατοι.

– Αν, τέλος, οι άνθρωποι αρνηθούν να ακολουθήσουν οποιαδήποτε καθοδήγηση, το ιατρικό σύστημα του Ιράν θα καταρρεύσει και θα φύγουν από τη ζωή περισσότερα από 3 εκατομμύρια!

Ήδη το Ιράν θρηνεί την απώλεια 988 ανθρώπων σε περισσότερα από 16.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Είναι η τρίτη χώρα σε αμφότερες τις λίστες, μετά την Κίνα και την Ιταλία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα