Κορονοϊός: Η Amazon προσλαμβάνει κόσμο για να "μείνουμε σπίτι"

Κατάστημα της Amazon στο Σιάτλ
Κατάστημα της Amazon στο Σιάτλ AP

Προσλήψεις προσωπικού και αυξήσεις στο ωρομίσθιο κάθε εργαζόμενου ανακοίνωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Amazon για να καλύψει τις ανάγκες της ζήτησης και να εξυπηρετήσει όσους τηρούν τα μέτρα του κατ' οίκον περιορισμού.

Από τη μία σε αύξηση των μισθών των όσων ήδη απασχολεί σε γραφεία, πόστα εξυπηρέτησης ή αποθήκες σε όλον τον κόσμο και από την άλλη σε πρόσληψη 100.000 εργαζομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρά η Amazon προκειμένου να αντιμετωπίσει την εκτόξευση των παραγγελιών, η οποία συνδέεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Οι υπάλληλοι θα λάβουν αύξηση 2 δολάρια/ευρώ/λίρες στο ωρομίσθιό του "ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να μπορέσει να μείνει σπίτι του", επεσήμανε ο όμιλος σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, ανταμείβοντας παράλληλα όσους παλεύουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Όσο για τις 100.000 προσλήψεις, αφορούν μερική ή πλήρη απασχόληση στις αποθήκες και τα επιμελητεικά της κέντρα του Σιάτλ γιατί κατά την γιγαντιαία πλατφόρμα αγοράς προϊόντων υπάρχουν άνθρωποι "που βασίζονται στις υπηρεσίες της Amazon στη διάρκεια αυτής της αγχωτικής περιόδου".

"Γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει ή πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους σε τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός ή οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης. Θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τους καλωσορίζουμε στις ομάδες μας μέχρι τα πράγματα να επιστρέψουν στο κανονικό και οι παλιοί εργοδότες τους μπορέσουν να τους επαναπροσλάβουν" συμπλήρωσαν από την εταιρία.

Ούτως ή άλλως είναι αρκετές ήδη οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ που έχουν υιοθετήσει μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, όπως αντίστοιχα συμβαίνει σε χώρες της Ευρώπης.

Αντίστοιχες κινήσεις, ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού, κάνουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση τόσο στα καταστήματά τους όσο και στις διαδικτυακές παραγγελίες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network