Κορονοϊός: Η καμπύλη κρουσμάτων στην Ελλάδα και η σύγκριση με την Ευρώπη

Κορονοϊός: Η καμπύλη κρουσμάτων στην Ελλάδα και η σύγκριση με την Ευρώπη

Πώς εξελίσσεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τι δείχνουν τα στοιχεία και πώς διαμορφώνεται η καμπύλη κρουσμάτων μέχρι στιγμής.

Εξακολουθεί να διατηρείται ως “ήπια” εξελισσόμενη η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο ήταν αναμενόμενο, φτάνοντας πλέον τα 1156 μετά και τη χθεσινή (29/3) ανακοίνωση 95 νέων. Τα διεθνή δεδομένα βέβαια αναφέρουν ότι ο διπλασιασμός συνήθως συμβαίνει το πολύ μέσα σε 5 μέρες.

Την ίδια στιγμή σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να παραμένουν οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 140, αριθμός που αντιστοιχεί στο περίπου 13% των συνολικών κρουσμάτων. Μάλιστα φαίνεται να διατηρείται σταθερός την τελευταία εβδομάδα.

Ακόμη να επισημανθεί ότι ο αριθμός των θανάτων κινείται ήπια ανοδικά έχοντας φτάσει με βάση και τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις φτάνει πλέον τους 40. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα οι θάνατοι έχουν διπλασιαστεί αλλά αυτό αν και αποτελεί την τραγική συνέπεια του ιού, φαίνεται επίσης αναμενόμενο λόγω της αύξηση των κρουσμάτων. Και πάλι πάντως διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι αποφεύγουμε το σενάριο να γίνουμε Ιταλία ή Ισπανία, ωστόσο όλα θα κριθούν από την τήρηση των μέτρων. Την ίδια στιγμή όπως παρατηρούμε και στον τελευταίο πίνακα, τη στιγμή που η Κίνα αρχίζει και θέτει την κατάσταση υπό έλεγχο, οι ΗΠΑ γίνονται το νέο επίκεντρο της πανδημίας, λόγω και της στάσης του Ντόναλντ Τραμπ, που προς το παρόν καθυστερεί να λάβει αυστηρά μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα