Κορονοϊός: Ιερά Σύνοδος - Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΥ EUROKINISSI

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεδρίασε την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης και πήρε αποφάσεις για το Πάσχα εν μέσω πανδημίας.

Την τέλεση των ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών και με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτείας, για την περίοδο του Πάσχα αποφάσισε η Διαρκή Ιερά Σύνοδος.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της προς την κυβέρνηση για λειτουργία ναών και μονών έστω και κεκλεισμένων των θυρών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας αποφάσισε να καταθέσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε, για περίπου τέσσερις ώρες.

ADVERTISING

Κατά τη διάρκεια του ανακοινωθέντος η ΔΙΣ ζήτησε από τους πιστούς να πειθαρχήσουν στις εκκλήσεις της Πολιτείας και να παραμείνουν σπίτια τους.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά στα χρονικά της Εκκλησίας της Ελλάδος άλλωστε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε στην εισήγησή του την εμπιστοσύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Πολιτεία για τον χειρισμό της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης ενώ υπογράμμισε ότι το εκκλησιαστικό καθήκον κλήρου και λαού επιβάλλει τη συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης η Εκκλησία θα διαθέσει 150.000 ευρώ σε δημόσιους φορείς παροχής υγείας.

Ο Αρχιεπισκοπος έδωσε εντολή σε δομές και ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής να συνεργαστούν με την πολιτεία ενώ αποφασίστηκε να συνεχιστούν τα συσσίτια προς τους πάσχοντες

Επίσης τα μέλη της ΔΙΣ θα καταθέσουν ένα μισθό προς τον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εκκλησίας που μιλήσε στην ΕΡΤ φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου ενώ δεν θα έρθει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network