Κορονοϊός: Καθηγήτρια αφρικανικής καταγωγής το ύποπτο κρούσμα στο Πάντειο

Κορονοϊός: Καθηγήτρια αφρικανικής καταγωγής το ύποπτο κρούσμα στο Πάντειο
Το Πάντειο πανεπιστήμιο Eurokinissi

Η πρύτανης του πανεπιστημίου σημείωσε ότι θα παραμείνει κλειστό το επόμενο διήμερο, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Με μία σύντομη ανακοίνωση, το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα παραμείνει κλειστό, λόγω υποψίας κρούσματος κορονοϊού.

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς εξετάζεται η περίπτωση κρούσματος. Πρόκειται για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό.

Η κ. Κριάρη σημείωσε ότι μεν το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ύποπτο κρούσμα κορονοϊού εξετάστηκε και στο Ρέθυμνο και αφορούσε φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Ο φοιτητής, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Πέμπτης, βρέθηκε αρνητικός στον κορονοϊό.

 Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την πρυτανεία του πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους επί τριήμερο, μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 31, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, αναμένεται τις επόμενες μέρες να έχουμε σημαντική αύξηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα