Κορονοϊός: Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Ανωγείων Κρήτης και η Φωκίδα

Κορονοϊός: Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Ανωγείων Κρήτης και η Φωκίδα
Γιατρός covid-19 Eurokinissi

Από αύριο στις 6 τα ξημερώματα στο "βαθύ κόκκινο" κατατάσσονται ο Δήμος Ανωγείων Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστάσιας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο “βαθύ κόκκινο” από αύριο το πρωί στις 6 κατατάσσονται ο Δήμος Ανωγείων Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών Υγείας για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς, όσον αφορά την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, αναστέλλεται, λόγω του σεισμού, η ένταξη της περιοχής από αύριο στο “βαθύ κόκκινο” όπως είχε ανακοινωθεί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι για τη μεταβαση σε ΚΤΕΟ δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία). Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση) καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

Τέλος ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Η άρση της αναστολής των τελετών γάμων προέκυψε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα